13.05.2018 20:05

Club Brugge ook na play-offs de beste van België

Club Brugge heeft zich op bezoek bij concurrent Standard Luik tot kampioen van België gekroond. De ploeg stond bovenaan de reguliere competitie, maar bleef ook na de play-offs koploper.

De Nederlandse Eredivisie denkt ook aan een opzet zoals in België. Het zou dan gaan om een competitie met zestien teams, waarvan de beste zes ploegen de kampioenspoule spelen. De tien overige ploegen spelen ook nog een extra competitie, met als inzet een ticket voor de Europa League.

In België is dit systeem met de kampioenspoule al langer in werking, maar voor Club Brugge maakte dat dit seizoen niets uit. De ploeg van Stefano Denswil, Kenneth Vermeer en Ruud Vormer stond bovenaan na de reguliere competitie, maar bleek ook in de play-offs de beste.

Voor andere ploegen zijn de play-offs wel een prettige reddingsboei, of juist het ongewenste seizoenseinde. Standard Luik eindigde als zesde, maar heeft nu de beste papieren voor de Champions League-voorronde. RSC Anderlecht lijkt daar de dupe van te worden met de huidige derde plaats. Sporting Charleroi gaat van een keurige derde plaats naar de zesde plaats, waarmee het toch nog buiten Europees voetbal lijkt te vallen.

Vormer de leider van kampioensploeg
Ruud Vormer was dit seizoen weer van onschatbare waarde voor de Belgisch kampioen. De aanvoerder was in de reguliere competitie de 'Most Valuable Player' met liefst tien doelpunten en zestien assists. In de beslissende play-offs bewees hij opnieuw zijn waarde drie doelpunten en twee assists.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner