14.05.2018 08:30

PSV verzekerd van Europees voetbal tot winterstop

Omdat Liverpool FC op eigen veld het seizoen in de Premier League afsloot met een 4-0 zege op het Brighton Hove & Albion van onder meer Davy Pröpper en Jürgen Locadia, is PSV voor het komende seizoen in ieder geval verzekerd van Europees voetbal tot de winterstop.

Het heeft wat voeten in de aarde, maar dat komt door het volgende: De Champions League-winnaar (Real Madrid of Liverpool FC) van het huidige seizoen heeft zich sowieso via de nationale competitie geplaatst voor het miljardenbal van het volgende seizoen. Het betekent dat de kampioen van Tsjechië (Viktoria Plzeň lijkt dat te worden) automatisch is geplaatst voor de poulefase, waardoor PSV de plek van die club inneemt in de laatste voorrondes voor de poulefase.

PSV zou aanvankelijk instromen in de derde voorronde van de Champions League, maar dat doet de ploeg nu in de play-offs. Het scheelt een kwalificatieronde. Wint de ploeg van Phillip Cocu dat tweeluik, is het geplaatst voor de poulefase van dat toernooi. Mochten de Eindhovenaren de dubbele ontmoeting niet in haar voordeel beslechten, wacht gegarandeerd de poulefase van de Europa League voor de kampioen van de Eredivisie. Zodoende speelt PSV in ieder geval tot de winterstop Europees voetbal. 

Door de zege van Liverpool komt PSV pas eind augustus voor het eerst in actie tijdens het kwalificatietoernooi, in plaats van twee weken daarvoor. Ajax, dat zich als nummer twee van de Eredivisie plaatste voor de voorrondes van de Champions League, begint het toernooi in de tweede voorronde en moet dus drie dubbele ontmoetingen zien te overleven om de groepsfase van het grootste Europese toernooi te halen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner