14.05.2018 13:30

Utrecht haalt met 'ervaren kracht' 115 Eredivisie-duels

FC Utrecht heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De Domstedelingen nemen Joris van Overeem over van AZ Alkmaar. De 23-jarige middenvelder heeft een contract getekend tot de zomer van 2022.

Daarmee lijkt de finalist van de Europese play-offs in te spelen op het nagenoeg zeker lijkende vertrek van Zakaria Labyad. De Marokkaanse speler van FC Utrecht is namelijk op weg naar Ajax. Bovendien verliest de ploeg in de zomer twee andere spelers op het middenveld: Mateusz Klich (gehuurd van Leeds United) en Yassin Ayoub (Feyenoord). Door de ontwikkeling van Guus Til had Van Overeen geen basisplaats meer bij AZ. 

Toch heeft de relatief jonge middenvelder een flinke schat aan Eredivisie-ervaring. Van Overeem was bij de nummer drie van de Eredivisie namelijk bezig aan zijn vierde Eredivisie-seizoen. De achtvoudig international van Jong Oranje doorliep de jeugdopleiding van AZ, maar debuteerde op het hoogste niveau bij FC Dordrecht. Die club huurde Van Overeem in het seizoen 2014/2015 van de Alkmaarders.


Eredivisie-wedstrijden Van Overeem bij FC Utrecht

  • 2017/2018: 25 wedstrijden, 2 doelpunten (AZ)
  • 2016/2017: 23 wedstrijden, 1 doelpunt (AZ)
  • 2015/2016: 23 wedstrijden, 4 doelpunten (AZ)
  • 2014/2015: 24 wedstrijden, 2 doelpunten (FC Dordrecht)
    Totaal: 115 Eredivisie wedstrijden, 9 doelpunten


"We zien Joris als een directe versterking voor het middenveld van onze ploeg.Met Joris halen we iemand in huis die op meerdere posities in die linie uit de voeten kan. Het is een moderne middenvelder met veel voetballend vermogen en dynamiek in zijn spel. Hij heeft een aanvallende mindset, kan goals maken en teamgenoten in scoringspositie brengen. We geloven in zijn kwaliteiten, drive en potentie", stelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van de club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner