15.05.2018 07:45

Van Persie gaat zich opmaken voor achttiende seizoen

Na lang wikken en wegen heeft Robin van Persie besloten om er nog een seizoen bij aan te plakken. De 34-jarige aanvaller van Feyenoord liet een maand geleden doorschemeren eventueel te willen stoppen, maar gaat toch zijn contract tot de zomer van 2019 uitdienen. 

Daarmee gaat de topscorer van het Nederlands elftal (vijftig doelpunten) zich opmaken voor zijn achttiende voetbalseizoen als prof. Van Persie had nog te veel plezier in het spelletje om ermee te stoppen. "Zo'n training in een week dat er niks meer op het spel staat, vlak voor de vakantie, zelfs dan loop ik te genieten. De ploeg waarin ik meedeed, won het onderlinge partijspel met 4-2 en ik had er twee gemaakt. Nou, dan stap ik blij naar binnen, hoor. Het is ook een van de redenen dat ik heb besloten nog een jaar door te gaan met voetballen", liet hij weten aan Voetbal International. 


"Op de dagen dat ik aan een afscheid dacht, vond ik dat heel eng. Blijkbaar ben ik er nog niet klaar voor om te stoppen." - Robin van Persie in het Algemeen Dagblad.


Bij zijn rentree bij Feyenoord in januari waren er een hoop vraagtekens of hij nog van toegevoegde waarde kon zijn in de Eredivisie. En ondanks dat hij slechts twaalf wedstrijden speelde, hoofdzakelijk als invaller, heeft hij al die twijfel weggenomen. Zo scoorde hij tot midden april vijf keer en daar had hij slechts vijf schoten voor nodig. Over zijn kwaliteiten werden inmiddels al lang geen vraagtekens meer gesteld. Zijn fysiek daarentegen wel.

Na de gewonnen KNVB beker finale tegen AZ (0-3) vertelde hij in gesprek met FOX Sports dat het voor hem loodzwaar was om zich elke week op te richten voor een volgende wedstrijd. Mede door zijn fysieke achterstand die hij opliep bij Fenerbahçe kwam hij sinds zijn overstap naar Rotterdam maar tot 403 minuten in de Eredivisie, terwijl dat er 1530 hadden kunnen zijn als hij elk duel van begin tot eind had meegedaan met de landskampioen van 2016/2017.

Arsenal FC
Onder leiding van Arsène Wenger floreerde hij tijdens zijn periode bij Arsenal FC. Eerst was Van Persie het grote talent achter onder meer Thierry Henry en Dennis Bergkamp, waarna hij later zelf de grote vedette werd. Omdat er bij The Gunners weinig uitzicht was op een landstitel verkaste hij naar Manchester United, waar hij wel de Premier League won. Toch zal hij altijd geliefd blijven bij de supporters van Arsenal, mede dankzij zijn gigantische doelpuntenproductie.

Spelers met het beste doelpunten per duel ratio bij Arsenal in de Premier League:

  1. Thierry Henry - 0,68)
  2. Ian Wright - 0,55)
  3. Robin van Persie - 0,50

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner