15.05.2018 22:36

Topscorer Mount is goudhaantje, maar ook schlemiel

Vitesse en FC Utrecht gaan in de return van de play-offs voor Europees voetbal beslissen welke club volgend seizoen instroomt in de tweede voorronde van de Europa League. Vitesse trok in blessuretijd het voordeel naar zich toe door een late treffer van Guram Kashia. In Arnhem werd het 3-2, maar het tweeluik is alles behalve beslist. 

De treffer van Mason Mount (de 1-0) vlak voor rust was een bijzondere, daar de Engelsman van de laatste zeven schoten even zo vaak doel trof. Een knappe prestatie van de nog altijd maar negentienjarige huurling van Chelsea FC. Het was voor Mount bovendien alweer zijn vijfde van de play-offs. Dat zijn er twee meer dan Nasser el Khayati, die door Vitesse in de vorige ronde met ADO Den Haag werd uitgeschakeld. Toch zal Mount, de topscorer van de play-offs dus, er niet bij zijn in de return, want de tiener pakte een onnodige gele kaart waardoor hij geschorst is. Een aderlating voor het team van Edward Sturing.

Mason Mount in zijn laatste zeven wedstrijden:

  • 7 doelpunten
  • 6 assists

De Arnhemmers konden de voorsprong niet lang behouden, want een kwartier na de onderbreking kwamen de Domstedelingen door een kopbal van verdediger Ramon Leeuwin op gelijke hoogte. Toch kwam Gelderse ploeg op 2-1 door een schitterende treffer van Bryan Linssen, waarna Zakaria Labyad met de 2-2 voor de gelijkmaker zorgde. De 3-2 van Kashia in blessuretijd zorgde ervoor dat Vitesse wel de heenwedstrijd licht in Arnhems voordeel beslist. Het betekende dat Vitesse voor het vijfde duel op rij onder Sturing ongeslagen bleef. Dat is een even lange reeks als Henk Fraser haalde in ruim anderhalf jaar tijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner