16.05.2018 11:34

Löw verrast met verkiezing Petersen boven topscorer

Bondscoach Joachim Löw van Duitsland heeft zijn selectie voor het WK voetbal in Rusland aankomende zomer bekend gemaakt. Daarin ontbreekt de naam van supersub Sandro Wagner, die met vijf treffers topscorer was in de kwalificatie.

Wagner, die sinds de winterstop uitkomt voor FC Bayern München, speelde zijn eerste interlands als speler van 1899 Hoffenheim. Na zijn transfer afgelopen januari naar München speelde de spits veertien duels, waarvan acht als basisklant. In die wedstrijden kwam hij tot acht doelpunten. Ook in de Champions League was de spits eenmaal trefzeker. Voor Hoffenheim scoorde hij vier keer in de competitie.

Meest productief
De aanvaller speelde acht interlands voor de Duitse ploeg. In de kwalificatiereeks richting het wereldkampioenschap scoorde hij vijf keer, wat hem zelfs de meest productieve Duitser maakte. Toch besloot Löw hem thuis te laten en de voorkeur te geven aan een drietal andere spitsen: Timo Werner van RB Leipzig, Mario Gomez van VfB Stuttgart en Nils Petersen, die zijn wedstrijden speelt voor nummer vijftien van de Bundesliga SC Freiburg.

De 29-jarige Petersen was dit seizoen vijftien keer trefzeker in 32 duels, waardoor hij tweede werd op de topscorerslijst achter Robert Lewandowski. Toch spreken niet alle statistieken in zijn voordeel. Gemiddeld doet thuisblijver Wagner het beter dan zijn concurrenten.

Gemiddelde per duel in Bundesliga 2017/2018

  1. Sandro Wagner (FC Bayern München) - 0,48 doelpunt
  2. Nils Petersen (SC Freiburg) - 0,47 doelpunt
  3. Timo Werner (R Leipzig) - 0,41 doelpunt
  4. Mario Gomez (VfL Wolfsburg/VfB Stuttgart) - 0,32 doelpunt

Petersen is de enige in de 28-koppige voorselectie die nog geen interland speelde voor Duitsland. Wel vertegenwoordigde hij in 2016 als dispensatiespeler zijn land op de Olympische Spelen. Daar scoorde hij zes keer.

Goudhaantje
Verder ontbreekt de naam van Mario Götze in de spelerslijst van Duitsland. De 63-voudig international, 25 jaar oud pas, was vier jaar geleden op het WK in Brazilië nog het goudhaantje door de winnende treffer tegen Argentinië (1-0) voor zijn rekening te nemen. De middenvelder speelde dit seizoen in totaal 32 wedstrijden voor Borussia Dortmund, maar het was niet genoeg om een selectieplek af te dwingen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner