16.05.2018 22:36

Atlético wint derde van vijf finales in acht jaar tijd

Atlético Madrid heeft de finale van de Europa League gewonnen. In Stade des Lumières (Lyon, Frankrijk) won de vechtmachine van Diego Simeone met 0-3 van het Franse Olympique Marseille. Het betekende voor Atlético Madrid de derde gewonnen Europese finale in acht jaar tijd. 

Europese finales van Atlético Madrid in de laatste acht seizoenen:

  • 2018: Europa League-finale - WINNAAR
  • 2016: Champions League-finale
  • 2014: Champions League-finale
  • 2012: Europa League-finale - WINNAAR
  • 2010: Europa League-finale - WINNAAR

Griezmann Goudhaantje
Atlético Madrid trok het duel al vrij snel naar zich toe. Grote man aan Spaanse zijde werd Antoine Griezmann, die na ruim twintig minuten en vlak na rust tot scoren kwam. Opvallend is dat Fransman de derde aanvaller van Atlético Madrid werd die tweemaal het net vond in de finale van de Europa League. Eerder gingen Diego Forlán (2010) en Radamel Falcao (2012) het goudhaantje van de ploeg van Simeone voor. 

De grootste aderlating voor Olympique Marseille was het uitvallen van Dimitri Payet na een half uur spelen. De spelverdeler werd vervangen door Maxime Lopez. Het duel in Zuid-Frankrijk werd overigens geleid door de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers, die wederom een fantastisch duel aan zijn arsenaal mocht toevoegen.

Na de 2-0 probeerden de Fansen tevergeefs de aansluitingstreffer te maken, maar Atlético Madrid hield de rijen uitstekend gesloten. Kostas Mitroglou was er nog het meest dichtbij met een kopbal tegen het houtwerk, maar in de slotfase scoorde Los Colchoneros in de vorm van Gabi de 3-0, wat eveneens de eindstand was. Het was voor de 34-jarige aanvoerder zijn eerste treffer ooit in het tweede Europese toernooi in 25 wedstrijden.

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner