17.05.2018 13:30

Ajax-target schittert tijdens Copa Libertadores-zege

Boca Juniors speelde woensdagnacht tegen Alianza Lima voor de Copa Libertadores (Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League). In het eigen La Bombonera won de thuisploeg met flinke cijfers, daar de Chileense ploeg met 5-0 aan de kant werd gezet. Lisandro Magallán speelde een uitstekende wedstrijd.

Verdedigend kwam de mandekker amper in de problemen met zijn Argentijnse ploeg, maar vooral de kunsten die hij aan de bal liet zien zullen in Amsterdam tot tevredenheid leiden. De clubleiding van Ajax zit immers al maanden achter de fysiek sterke verdediger aan en schijnen zelfs een mondeling akkoord te hebben met 24-jarige Magallán, meldde De Telegraaf eerder deze week. Ajax moet er nog met Boca Juniors nog wel zien uit te komen.

Tijdens het treffen met Alianza Lima gaf Magallán in totaal 81 passes. Daarvan bereikten liefst 79 een ploeggenoot in het mythische blauw-gele shirt van Boca Juniors. Zodoende bereikte de mandekker een passzuiverheidspercentage van 97,5%, berekende Opta. Van alle spelers die meededen tijdens het duel tussen Boca Juniors en Alianza Lima was Magallán de speler met de hoogste score. Aanvallend gezien was Cristian Pavón de absolute smaakmaker, hij leverde vier assists af. Pavón werd in het verleden al eens gelinkt aan Ajax en PSV, maar de buitenspeler lijkt nu te duur voor de Nederlandse topclubs. 

In Groep 8 van de Copa Libertadores was Boca Juniors voorafgaand aan het duel met Alianza Lima al zeker van de volgende ronde. Magallán had met zijn ploeg na vijf duels al zes punten verzameld in de poule en heeft dat aantal door de zege opgewerkt naar negen. Daarmee eindigde het op gepaste afstand van groepswinnaar SE Palmeiras. Atlético Junior en Alianza Lima strandden op flinke achterstand van Boca Juniors. Twee seizoenen geleden bereikte de Argentijnse recordkampioen nog de halve finale van het continentale clubtoernooi, maar destijds werd het uitgeschakeld door Independiente del Valle.

Eerder deze maand kroonde Magallán met Boca Juniors zich al tot de beste van de Argentijnse Primera División. Twee speelrondes voor het einde was de ploeg niet meer te achterhalen door naaste belager Godoy Cruz, waardoor Boca Juniors zich voor het tweede seizoen op rij kampioen mocht noemen van Argentinië. Magallán had een zeer belangrijk aandeel in de titel, aangezien hij op twee spelers na uit de selectie van Boca Juniors de meeste speelminuten maakte in de competitie. 

Spelers Boca Juniors met de meeste minuten in de Argentijnse Primera División:

  1. Agustín Rossi: 2340 speelminuten
  2. Cristian Pavón: 2286 speelminuten
  3. Lisandro Magallán: 2250 speelminuten
  4. Wilmar Barrios: 1991 speelminuten
  5. Frank Fabra: 1936 speelminuten

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner