17.05.2018 23:45

De Graafschap ongeslagen, Emmen thuis heel sterk

De heenwedstrijden in de play-offs om promotie/degradatie naar de Eredivisie/Jupiler League zijn afgewerkt. Daarin lukte het De Graafschap om de ongeslagen status tegen Almere City FC in de play-offs te behouden en bewees FC Emmen andermaal hoe sterk het op eigen veld is.

In het verleden troffen De Graafschap en Almere City FC elkaar eenmaal eerder in de play-offs om promotie. De dubbele ontmoeting uit 2014/2015 eindigde toen in 1-1 en 2-1 in De Graafschap's voordeel. Door de 1-1 van donderdagavond verloren de Doetinchemmers nog nooit van de ploeg uit Flevoland in de play-offs.

Het venijn zat vooral in de staart. Ruim vijf minuten voor tijd maakte Silvester van der Water de 1-0, waarna Fabian Serrarens in blessuretijd voor de gelijkmaker zorgde vanaf de penaltystip. De strafschop kreeg de ploeg omdat Tom Overtoom met rood moest inrukken vanwege een handsbal. De middenvelder kreeg de eerste directe rode kaart dit seizoen in de play-offs.

Emmen sterk in thuisduels
Eerder op de avond werd ook het duel tussen FC Emmen - Sparta Rotterdam afgewerkt. Het duel eindigde in 0-0, waardoor doelman Dennis Telgenkamp voor de tweede keer deze play-offs de nul hield na de 4-0 thuiszege op NEC. Het bevestigt dat FC Emmen in thuisduels een lastig te passeren ploeg is. Sinds de start van het seizoen 2016/2017 hield de ploeg uit Drenthe namelijk al negentien keer de nul. Van alle profclubs in Nederland deden alleen Ajax, Feyenoord en PSV het beter dan de Jupiler League-club.

Uitslagen heenwedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie:

  • FC Emmen - Sparta Rotterdam: 0-0
  • Almere City FC - De Graafschap: 1-1

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner