18.05.2018 11:00

De Kalender: FA Cup en jongensdromen voor talenten

De talenten van Oranje u17 staan wellicht voor hun belangrijkste wedstrijd in hun nog prille carrière ooit. Aanstaande zondag vindt in Engeland namelijk de finale van EURO 2018 plaats, tegen de leeftijdsgenoten uit Italië. Kunnen zij de succesformaties uit 2011 en 2012 evenaren? Ook worden in Engeland en Duitsland de bekerfinales afgewerkt.

Oranje u17 hoopt op evenaring uit 2011 en 2012. <

Verder staat er in Frankrijk de laatste speelronde in de Ligue 1 op het programma, waarbij Memphis Depay en Kenny Tete zich met Olympique Lyon bij winst kunnen verzekeren van de tweede plaats, mits AS Monaco verliest. Ook in de Serie A staat er een hoop op het spel. Lazio Roma hoopt in een onderling duel met Inter de ploeg uit Milaan van zich af te houden en zich te verzekeren voor de belangrijke vierde plaats, die recht geeft op het spelen van Champions League.

In Spanje wordt ook de laatste speelronde afgewerkt, maar daar zijn de grootste beslissingen al gevallen. De belangrijkste speelronde is in Turkije waar nog drie clubs strijden voor de titel. Het Galatasaray van Ryan Donk en de in vorm verkerende Garry Mendes Rodrigues heeft de beste papieren, terwijl er in de vorm van Vincent Janssen met Fenerbahçe en Eljero Elia met Istanbul Başakşehir F.K. twee kapers op de kust liggen. 

Dit zijn de krakers van de Europese velden dit weekend die je absoluut niet mag missen, met tussenhaakjes als het een beslissend duel is:

Zaterdag 19 mei:

  • 18.00u: Göztepe - Galatasaray (titelduel voor Galatasaray)
  • 18.15u: Chelsea FC - Manchester United (finale FA Cup)
  • 20.00u: Bayern München - Eintracht Frankfurt (finale DFB-Pokal)

Zondag 20 mei:

  • 18.15u: CD Aves - Sporting CP (finale van Taça)
  • 19.15u: Italië u17 - Nederland u17 (finale EURO 2018)
  • 20.45u: Lazio Roma - Inter

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner