19.05.2018 10:56

Thuisblijvende Fransen vormen elftal van 334 miljoen

Franse bondscoach Didier Deschamps heeft zijn 23-koppige selectie, vol met wereldtoppers, bekendgemaakt. Zelfs uit de niet-gekozen spelers ontstaat een 3-3-4-elftal met een waarde van in totaal 334 miljoen euro.

Doelman - Stéphane Ruffier
De 31-jarige doelman is al enkele jaren sterkhouder onder de lat bij AS Saint-Étienne en speelde één interland voor Frankrijk. Alphonse Areola (Paris Saint-Germain), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur FC) en Steve Mandanda (Olympique Marseille) krijgen de voorkeur.

Rechtsback - Lucas Digne (FC Barcelona)
Digne, die bij voorkeur als linksback speelt, staat onder contract bij FC Barcelona. Zijn club werd kampioen, maar daar had hij een klein aandeel in. Hij speelde twaalf wedstrijden in La Liga. 

Centrale verdediger - Aymeric Laporte (Manchester City)
Sinds deze winter komt Laporte uit voor Manchester City, door veel kenners bestempeld als de best voetballende ploeg van dit moment. Toch besloot Deschamps de oud-speler van Athletic Bilbao, waar hij op zijn negentiende al basisspeler was, thuis te laten. Laporte is overigens de duurste speler in dit elftal: City legde 65 miljoen euro voor hem neer.

Linksback - Layvin Kurzawa (Paris Saint-Germain)
Paris Saint-Germain werd dit jaar met overmacht kampioen in Frankrijk. Kurzawa speelde twintig wedstrijden mee en pendelde tussen bank en basis. De elfvoudig international werd drie jaar geleden voor 25 miljoen euro gekocht van AS Monaco.

Rechter middenvelder - Tiemoué Bakayoko (Chelsea FC)
Afgelopen zomer kwam Bakayoko voor 45 miljoen euro over van AS Monaco. In zijn eerste jaar in Londen groeide hij meteen uit tot basisklant. Hij speelde 29 wedstrijden in de competitie, acht in bekertoernooien en vijf in de Champions League.

Linker middenvelder - Adrien Rabiot (Paris Saint-Germain)
Het werd het jaar van Adrien Rabiot. De 23-jarige middenvelder slaagde erin om zijn talent om te zetten in een basisplaats bij de landskampioen. Hij vormde een belangrijke schakel in de titel en hoopte dan ook op een beloning in Rusland, maar die blijft uit. Hij komt uit eigen kweek van de Parijzenaren.

Aanvallende middenvelder - Dimitri Payet (Olympique Marseille)
Dimitri Payet speelde misschien wel het beste seizoen uit zijn carrière. Aan zijn hand bereikte Olympique Marseille de Europa League-finale, die het met 0-3 verloor. In de Ligue 1 is hij assistkoning met zestien voorbereide doelpunten, maar er was geen plek voor de 37-voudig international bij het Franse elftal deze zomer.

Rechtsbuiten - Kingsley Coman (FC Bayern München)
Hij geldt misschien wel als een van de grootste Franse talenten van het moment. De 21-jarige buitenspeler, die al vijftien interlands speelde, fungeerde dit seizoen bij Bayern als stand-in voor Franck Ribéry en Arjen Robben. Hij speelde in totaal 32 wedstrijden.

Rechterspits - Karim Benzema (Real Madrid)
Benzema speelt door een afpersingszaak al drie jaar niet meer voor Les Bleus, maar toch kan hij niet in dit elftal ontbreken. Hij is omstreden bij Real Madrid, maar staat toch wekelijks in de basis en gaat zich opmaken voor zijn derde Champions League-winst in drie jaar. De dertigjarige spits speelde 81 interlands en speelde mee in 103 Champions League-wedstrijden.

Linkerspits - Alexandre Lacazette (Arsenal FC)
Lacazette kwam afgelopen zomer voor 51.7 miljoen euro over van Olympique Lyon, wat hem de duurste Arsenal-aankoop ooit maakt. In zijn debuutseizoen in de Premier League was hij goed voor veertien treffers in 32 duels. Deschamps vond het niet goed genoeg en laat de snelle aanvaller in Londen.

Linksbuiten - Anthony Martial (Manchester United FC)
Ook Martial geldt als de toekomst van het Franse voetbal. Bij zijn club Manchester United moet hij eerst basisspeler zien te worden. Hij startte slechts achttien keer in de basis in de competitie. Toch was hij goed voor negen doelpunten. Ook aan hem hangt een flink prijskaartje: in 2015 kwam hij voor 49 miljoen euro over van AS Monaco.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner