20.05.2018 09:34

Memphis schiet Lyon hoogstpersoonlijk naar de CL

Olympique Lyon speelt volgend seizoen in de Champions League, met dank aan Memphis Depay. De Nederlander maakte met een hattrick alle doelpunten in het cruciale duel met OGC Nice: 3-2.

Alleen een zege op Nice volstond om de derde plek veilig te stellen, anders zou Olympique Marseille het Champions League-ticket op de laatste speeldag afsnoepen. Lyon had het in eigen huis ontzettend zwaar met de bezoekers, maar Memphis maakte na rust het verschil. De 0-1 achterstand werd dankzij zijn hattrick omgezet in een cruciale 3-2 zege.

Topseizoen van Memphis
De 36-voudig international kende een geweldig seizoen in de Ligue 1. Met negentien doelpunten en dertien assists was hij de belangrijkste speler van Lyon, goed voor een vierde plaats in het Franse MVP-klassement. Van zijn negentien treffers maakte Memphis er zes van buiten het strafschopgebied: geen enkele speler in de Ligue 1 schoot meer met scherp van afstand.

De hattrick tegen Nice was alweer zijn tweede van het seizoen. Eerder vond hij ook drie keer het net tegen ESTAC Troyes. In de Franse competitie is Memphis de enige die dat voor elkaar kreeg, zelfs ook vorig seizoen maakte niemand twee hattricks.


Klik hier of op de afbeelding: De statistieken van de Nederlanders in het buitenland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner