26.05.2018 18:06

Katwijk kampioen na zinderende slotronde

VV Katwijk is kampioen geworden van de Tweede Divisie, na een remise tegen Kozakken Boys: 0-0. In een rechtstreeks kampioensduel op de slotdag behielden de Katwijkers de koppositie.

Vorige week kon Katwijk de titel al pakken, maar toen verloor het verrassend in eigen huis van de Koninklijke HFC (1-2). Achtervolger Kozakken Boys won wel en de Tweede Divisie kreeg daarmee een bijzonder einde. Op de slotdag stonden Kozakken Boys en Katwijk tegenover elkaar op Sportpark De Zwaaier, met een voorsprong van twee punten voor Katwijk.

Een punt was genoeg voor de bezoekers, en na negentig bloedstollend spannende minuten pakte Katwijk ook dat benodigde punt. De ploeg van trainer Jack van den Berg bleef overeind en pakte daarmee de titel. Promotie naar de Jupiler League is niet afgedwongen, de voetbalpiramide van de KNVB laat dat nog niet toe.

Strijd om de topscorer
Naast de titelstrijd werd er ook nog een persoonlijk duel uitgevochten. Marciano Mengerink (Katwijk) en Ahmed el Azzouti (Kozakken Boys) gingen nek aan nek om de topscorerstitel, met een voordeel van één doelpunt voor de Katwijker. Door het doelpuntloze gelijkspel is er geen verandering gekomen en is Mengerink topscorer van de Tweede Divisie met 28 doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner