30.05.2018 12:30

Recordhouder Mascherano voorbij legende Zanetti

Sinds zijn laatste interland tegen Uruguay (4-5 verlies na strafschoppen) was Javier Zanetti lange tijd recordinternational van Argentinië. Echter werd de levende legende dinsdagnacht tijdens het oefenduel van Argentinië met Haïti (4-0 zege) gepasseerd door Javier Mascherano.

De 33-jarige verdediger annex middenvelder verruilde afgelopen winterstop FC Barcelona voor het kapitaalkrachtige Hebei Fortune uit China. Na het naderende Wereldkampioenschap zet Mascherano een punt achter zijn interlandcarrière, maar mogelijk bereikt hij nog de grens van 15 interlands. "Wat mij betreft haal ik die grens niet. Wat ik veel belangrijker vind is dat Argentinië tot het einde meedoet in tijdens het WK in Rusland. We gaan er alles aan doen om dat te bereiken, daar hoeft niemand zich zorgen over te maken", liet hij na afloop weten in gesprek met TyC Sports.

Meeste interlands namens Argentinië:

  1. Javier Mascherano – 143 interlands en 3 doelpunten
  2. Javier Zanetti – 142 interlands en 5 doelpunten
  3. Lionel Messi – 124 interlands en 64 doelpunten
  4. Roberto Ayala – 115 interlands en 7 doelpunten
  5. Diego Simeone – 81 interlands en 1 doelpunt


Javier Zanetti (l.) in duel met Paul Scholes (r.) tijdens een oefenduel in 2000. 

Mascherano, die in 2003 tegen Uruguay zijn debuut maakte (2-2) namens de nationale ploeg van Argentinië, werd voor het uitzwaaiduel in het zonnetje gezet door de bond en kreeg daarbij een staande ovatie van de supporters. Tijdens het WK 2014 bereikte hij met Argentinië de finale waarin hij van Duitsland verloor (1-0), nadat hij tegen Oranje in de halve eindstrijd zijn anus scheurde op een inzet van Arjen Robben met na fantastische tackle (video onder). Ook werd hij tweemaal Olympisch kampioen (in 2004: 1-0 tegen Paraguay en 2008: 0-1 tegen Nigeria) met de Argentijnse ploeg. Tijdens het WK in Rusland hoopt Mascherano de kroon op zijn interlandcarrière te zetten.

Tegen Haïti scoorde Lionel Messi een hattrick en zorgde invaller Kun Agüero ruim twintig minuten voor tijd voor de eindstand. Op 8 juni oefent Argentinië nog eenmaal voordat het afreist naar Rusland, Israël is dan de tegenstander. Tijdens het mondiale eindtoernooi is het Zuid-Amerikaanse land ingedeeld bij IJsland, Kroatië en Nigeria in Poule D.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner