31.05.2018 21:50

De tien oudste Oranje-debutanten laatste 50 jaar

Ruud Vormer heeft zijn eerste minuten in het shirt van het Nederlands elftal gemaakt. Dat deed de middenvelder in het vriendschappelijke duel met Slowakije. De dertigjarige van Club Brugge, die onlangs kampioen werd met zijn ploeg en dus in een uitstekende fase van zijn carrière zit, komt daarmee in een illuster rijtje Oranje-debutanten.

Van de laatste vijftig jaar waren er slechts negen andere spelers die hun debuut maakten terwijl ze dertig jaar of ouder waren. Sander Boschker spant nog altijd de kroon, door op 39-jarige leeftijd zijn eerste en tevens enige Oranje-interland te spelen. Dat deed de ervaren sluitpost tijdens het oefenduel van Oranje op 1 juni 2010 tegen Ghana. Bondscoach Bert van Marwijk gunde Boschker zijn debuut door hem in de rust te laten invallen voor Michel Vorm. Oranje won van het Afrikaanse land met 4-1

Tien oudste Oranje-debutanten van de afgelopen vijftig jaar

  1. Sander Boschker – 39 jaar
  2. Barry van Galen – 34 jaar
  3. Henk Timmer – 33 jaar
  4. Cees van Kooten – 32 jaar
  5. Marc van Hintum – 31 jaar
  6. Peter Wisgerhof – 30 jaar
  7. Ronald Waterreus – 30 jaar
  8. Ruben Schaken – 30 jaar
  9. Ruud Vormer – 30 jaar
  10. Paul Bosvelt – 30 jaar

Vormer, voormalig speler van onder meer Feyenoord en AZ Alkmaar, is bij zijn club uitgegroeid tot een vaste waarde. De middenvelder draagt zelfs de aanvoerdersband van de Belgische club en pakte eerder dit seizoen als tweede Nederlander de Gouden Schoen waarmee hij werd uitgeroepen tot de beste speler van het kalenderjaar 2017. Vormer is de vierde Club Brugge-speler die namens Oranje uitkomt. Ronald Spelbos, Ruud Geels en Rob Rensenbrink gingen hem voor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner