31.05.2018 11:00

Enorme goalgetter in 2018 tekent bij Excelsior

SBV Excelsior heeft haar gewenste aanvaller binnen. Denis Mahmudov komt over uit de Jupiler League waar hij het afgelopen seizoen de doelpunten aaneen wist te rijgen namens FC Dordrecht. Zeker in de tweede seizoenshelft scoorde hij aan de lopende band.

De in Велес geboren Macedoniër tekent in Kralingen een contract voor twee seizoenen. Mocht hij dat contract uitdienen is het voor de eerste keer in zes jaar dat hij langer dan één seizoen bij een club zit. De afgelopen seizoenen verkaste hij na maximaal één seizoen bij Excelsior '31, PEC Zwolle, Sparta Rotterdam, Levski Sofia, FC Banants, SC Telstart en FC Dordrecht. Bij laatstgenoemde club zat Mahmudov op zijn plaats, getuige zijn doelpunten. Zeker sinds januari scoorde hij vaak, alleen Mart Lieder vond in die periode vaker het net dan Mahmudov in de Jupiler League.

Spelers met de meeste doelpunten in de Jupiler League in 2018:

  1. Mart Lieder (Eindhoven): 14 doelpunten
  2. Denis Mahmudov (Dordrecht), Jonathan Okita (MVV): 11 doelpunten
  3. Andrija Novakovich (Telstar): 10 doelpunten

"Ik heb een heel goed gevoel bij Excelsior", zegt Mahmudov op de website van de Rotterdamse club. "Ik ben blij met deze ploeg, heb een goed gesprek achter de rug. Het hele verhaal sprak mij enorm aan. Excelsior is uitgegroeid tot een stabiele Eredivisieclub. Ze proberen zoveel mogelijk aanvallend voetbal te spelen en dat past bij mij. Na Sparta en FC Dordrecht is Excelsior inderdaad de derde club voor mij in deze regio. Het bevalt me goed en gezien de doelpunten die ik voor Sparta en Dordrecht heb gemaakt, ben ik hier ook succesvol, haha."

Met FC Dordrecht haalde Mahmudov het afgelopen seizoen de play-offs en stuntte hij in de eerste ronde tegen SC Cambuur. Een ronde later vloog de ploeg er toch uit, nadat zijn ploeg haar meerdere moest erkennen in Sparta Rotterdam. "Met FC Dordrecht verloren we in de play-offs maar net van Sparta. Met iets meer geluk waren we nog verder gekomen, maar voor de club was het mooi dat we dit bereikt hebben. Zelf wilde ik graag hogerop naar de Eredivisie en ik ben blij dat ik die kans nu krijg bij Excelsior." Veel ervaring heeft de spits nog niet op het hoogste niveau in Nederland, maar Mahmudov hoopt zijn vorm van het huidige kalenderjaar door te trekken.

Statistieken van Mahmudov in de Eredivisie en de Jupiler League:

  • Eredivisie-wedstrijden – 7 duels
  • Eredivisie-doelpunten – 1 goal
     
  • Jupiler League-wedstrijden – 109 duels
  • Jupiler League-doelpunten – 34 goals

Na middenvelder Jerdy Schouten (Telstar) is Denis Mahmudov de tweede aanwinst van de Rotterdamse ploeg. Excelsior stelde woensdag in de vorm van Adrie Poldervaart een nieuwe trainer aan. Poldervaart won eerder in zijn carrière de Rinus Michels Award. Gezien de resultaten uit het verleden biedt dat geen hoop voor de toekomst voor de Rotterdam. Klik hier of op onderstaande afbeelding om daar alles over te lezen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner