01.06.2018 20:12

Van Marwijk draait met Australië warm voor het WK

Bert van Marwijk gaat deze zomer wél naar het WK, als bondscoach van Australië. Met zijn ploeg liet hij al de goede vorm zien. The Socceroos trakteerden Tsjechië op de grootste nederlaag ooit: 4-0.

De voorbereiding van Australië op het WK werd afgetrapt met de wedstrijd tegen Tsjechië. In de vriendschappelijke wedstrijd werd die ploeg - die niet aanwezig is op de eindronde in Rusland - met 4-0 van de mat geveegd. Nog nooit verloren de Tsjechen met zulke grote cijfers een internationale wedstrijd. De grootste nederlaag stond op een verschil van drie doelpunten verschil, met als meest recente de 4-1 nederlaag tegen Rusland op het EK2012. Australië deed daar dus nog een schepje bovenop.

Brad Jones is de enige huidige Eredivisionist in de selectie van Australië. De Feyenoorder zat de gehele wedstrijd op de bank. Het enige Eredivisie-tintje komt van Trent Sainsbury. De verdediger heeft een verleden bij PEC Zwolle en speelde wel de gehele wedstrijd. Van Marwijk kan nog één keer oefenen met zijn gewenste formatie tot het echte werk begint. Er wordt nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Hongarije, daarna zijn Frankrijk, Denemarken en Peru de tegenstanders in groep C.

Eerste overwinning
Van Marwijk werd nog vlak voor de échte voorbereiding begon aangesteld als bondscoach van Australië. Zijn eerste wedstrijden waren geen succes. Tegen Noorwegen werd met grote cijfers verloren (4-1) en ook van Colombia werd niet gewonnen (0-0). Met de zege op Tsjechië hoopt hij zijn ploeg toch op tijd klaar te kunnen stomen voor het WK.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner