03.06.2018 10:08

België eert Vertonghen met bijzondere mijlpaal

Jan Vertonghen heeft zaterdagavond zijn honderdste interland gespeeld voor België. Hij is de eerste Belg die de bijzondere mijlpaal weet te bereiken, maar Hazard en Witsel volgen mogelijk nog.

Vertonghen gaf van tevoren al aan dat hij graag een echte 'cap' wilde krijgen. Vroeger kregen internationals een pet voor elke interland die ze speelden, waar de term 'cap' voor een wedstrijd met de nationale ploeg vandaan komt. Voor zijn honderdste wedstrijd kreeg Vertonghen zijn zin en een pet van de bond.

Op 2 juni 2007 debuteerde Vertonghen tegen Portugal. De cirkel was exact elf jaar later rond. Opnieuw op 2 juni, tegen Portugal, speelde de verdediger zijn honderdste interland. Het is een volgende mijlpaal voor hem, nadat hij onlangs ook al recordinternational van België werd.

Meeste interlands voor België:

  1. Vertonghen - 100
  2. Jan Ceulemans - 96
  3. Timmy Simons - 94
  4. Axel Witsel - 88
  5. Eric Gerets & Franky van der Elst - 86

Hazard en Witsel nog actief
Na Vertonghen hebben Eden Hazard (84) en Witsel (88) ook nog uitzicht op het honderdtal interlands. Beide spelers lijken op het WK in Rusland het interlandtotaal verder op te krikken. Voor Vincent Kompany (78) komen er zeer waarschijnlijk geen extra wedstrijden voor België achter zijn naam op het WK. De captain van De Rode Duivels viel geblesseerd uit in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal en de eerste voortekenen wijzen erop dat hij de eindronde in Rusland moet missen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner