03.06.2018 19:23

Verval Arsenal in uitwedstrijden schikbarend groot

De voetbaljaargang 2017/2018 was geen succes voor Arsenal. The Gunners grepen naast de prijzen en een Champions League-ticket, mede doordat de ploeg het in uitwedstrijden volledig liet afweten. Het verschil met de thuiswedstrijden is enorm.

Na de jaarwisseling verloor Arsenal zeven uitwedstrijden op rij en boekte de ploeg één zege. Alleen bij het afscheid van manager Arsène Wenger werd gewonnen, op de laatste speeldag van Huddersfield Town (1-0). De dramatische reeks is typerend voor hoe Arsenal buiten het eigen stadion presteerde. Er werd in het gehele seizoen gemiddeld nog geen punt per uitwedstrijd gepakt.

Hoe anders was dat in het eigen Emirates Stadium. Daar presteerde de ploeg wél naar behoren met gemiddeld 2,5 punt per wedstrijd. Geen enkele andere ploeg in de Serie A, Primera Divisiòn of de Premier League laat zo een groot verval zien tussen wedstrijden in eigen stadion en buitenshuis.

Sampdoria komt dichtbij
Ook Sampdoria moest het echt hebben van de thuiswedstrijden. In het eigen Luigi Ferraris Stadion werd gemiddeld meer dan twee punten per duel gepakt, heel knap voor de nummer tien van de Serie A. Maar die eindpositie had veel hoger kunnen zijn, als het in uitwedstrijden niet zo verzaakte. Buiten Genua pakte de ploeg maar gemiddeld 0,7 punten per duel. Ook een groot verval dus, maar het kan nog niet tippen aan Arsenal.

Lees ook: PSV op Dinamo Zagreb na jongste Europese kampioen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner