03.06.2018 20:50

Dolberg of Jørgensen moet erfenis Bendtner opvullen

Denemarken gaat zonder Nicklas Bendtner naar het WK, de cultspits is geblesseerd. Ondanks dat er soms wat lacherig wordt gedaan over zijn kwaliteiten, heeft geen enkele Deense WK-ganger meer goals dan hem gescoord. Kasper Dolberg of Nicolai Jørgensen zal de spitspositie moeten gaan invullen.

In 81 interlands scoorde Bendtner dertig doelpunten, maar de aanvaller zal - ondanks een petitie om het WK uit te stellen tot hij fit is - er niet bij zijn. In de voorhoede heeft bondscoach Age Hareide wel plaats ingeruimd voor deze aanvallers: Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Andreas Cornelius (Atalanta Bergamo), Pione Sisto (Celta de Vigo), Viktor Fischer (FC Kopenhagen), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Martin Braithwaite (Bordeaux) en Kasper Dolberg (Ajax). Geen van allen heeft meer doelpunten voor Denemarken gescoord dan Bendtner. Christian Eriksen komt met 21 treffers nog het dichtste in de buurt.

Dolberg vs. Jørgensen
Van deze selectie zijn er twee spitsen overgebleven: Dolberg en Jørgensen. Een van beide Eredivisionisten zal in Rusland de spitspositie vervullen. De pas twintigjarige Dolberg kende een teleurstellend seizoen bij Ajax en is ook nog relatief nieuw bij de Deense nationale ploeg. In vijf interlands maakte hij één doelpunt. De 27-jarige Jørgensen zit al een stuk langer bij de selectie. In 31 wedstrijden maakte hij acht doelpunten.

Bondscoach Hareide lijkt er nog niet helemaal uit wie van de twee de voorkeur zal krijgen. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden van zaterdagavond speelde Jørgensen de eerste helft, Dolberg kwam voor hem in het veld voor de tweede helft. Denemarken zal nog één oefenwedstrijd spelen, tegen WK-ganger Mexico. Daarna speelt de ploeg op het WK in groep C tegen Australië, Peru en Frankrijk.

Volop (ex-)Eredivisionisten in de selectie

  • Mathias Jørgensen: ex-PSV
  • Lasse Schöne: Ajax
  • Christian Eriksen: ex-Ajax
  • Michael Krohn-Dehli: ex-Ajax, -RKC en -Sparta
  • Dolberg: Ajax
  • Jørgensen: Feyenoord
  • Viktor Fischer: ex-Ajax


Lees ook: Braziliaans elftal al sinds midden 2016 ongeslagen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner