06.06.2018 13:30

Müller jaagt op het WK-goalrecord van landgenoot

De Duitse aanvaller Thomas Müller zal tijdens het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland de aanval inzetten om de titel van WK-topscorer aller tijden in handen te nemen. De 28-jarige aanvaller staat nu op tien treffers.

Dat is nog altijd zes treffers minder dan recordhouder Miroslav Klose. Tussen Müller en Klose in staan nog zes andere spelers, maar spelers als Ronaldo, Jürgen Klinsmann en Pelé hebben inmiddels hun schoenen aan de wilgen gehangen. De veelzijdige aanvaller van Bayern München is in Rusland zodoende de speler met de beste papieren om het huidige record van Klose over te nemen. Laatstgenoemde bereikte het unicum in 2014 door tijdens de halve finale tegen gastland Brazilië één van de zeven Duitse treffers (1-7 zege) te maken. 

Als Müller zijn gemiddelde van 0,77 treffer per WK-duel doortrekt (per WK maakt hij vijf treffers, mits Duitsland minstens de halve finale haalt), komt hij nog net niet aan het record van zijn landgenoot. Tijdens zijn enige twee toernooien scoorde hij namelijk in totaal tien keer en dus moet hij zijn prestaties uit 2010 en 2014 zien te overtreffen. Mocht Müller het dit WK niet lukken, heeft hij over vier jaar waarschijnlijk nog een kans. De dan 32-jarige Duitser moet dan hopen bij de selectie te zitten voor het WK 2022 in Qatar. James Rodríguez heeft na Müller de grootste kans om Klose te overtreffen, maar met zijn huidige zes goals lijkt de 26-jarige Colombiaan daarvoor nog wel minstens twee WK's nodig te hebben.

De WK topscorers aller tijden die actief zijn op WK 2018 in Rusland:

  1. Thomas Müller (Duitsland) – 10 goals
  2. James Rodríguez (Colombia) – 6 goals
  3. Lionel Messi, Gonzalo Higuaín (beiden Argentinië), Luis Suárez (Uruguay), Tim Cahill (Australië) – 5 goals

Zoals bekend is het Nederlands elftal niet geplaatst voor het WK. Dat is een hard gelag en zeker voor Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder. Op Müller na hebben alle drie de Nederlanders samen met Rodríguez meer doelpunten gemaakt dan elke andere speler op het landentoernooi in Rusland: zes in totaal. Het drietal had dus flink kunnen stijgen en hoog kunnen eindigen op de topscorerslijst aller tijden bij plaatsing van het WK en een goed toernooi.

Ook qua aantal wedstrijden hadden Van Persie (Oranje's topscorer) en Sneijder (Oranje's recordinternational) iets moois kunnen presteren. Als Oranje in de halve finale zou komen met beide spelers elke wedstrijd op het veld, zouden zij op Lothar Matthäus na de meeste wedstrijden ooit hebben gespeeld op het WK. Niets is minder waar, want Van Persie en Sneijder zitten aankomende zomer met de voeten in het zwembad in een warm land en blijven zodoende steken op 17 WK-optredens. Daarnaast was het uiteraard nog maar de vraag of zij opgeroepen zouden worden.


Dossier WK 2018 – Rusland:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner