06.06.2018 11:00

Vitesse pikt topscorer uit Algerije transfervrij op

Niet veel mensen zullen gehoord hebben van de aanvaller Oussama Darfalou. Dat gaat na dit seizoen wel anders worden, want de 24-jarige spits uit Algerije komt over van USM Alger, waarmee hij afgelopen seizoen zesde werd in de Algerijnse Ligue 1.

Daarmee speelt de Arnhemse club in op het vertrek van Luc Castaignos, die afgelopen seizoen werd gehuurd van Sporting CP. De voormalig speler van onder meer Feyenoord en Inter stelde echter teleur bij Vitesse, waardoor de club besloot hem te laten terugkeren naar Portugal. In 28 Eredivisie-wedstrijden scoorde Castaignos slechts tweemaal in het geel-zwarte Vitesse-shirt. Met Darfalou hopen de Arnhemmers een spits te halen die trefzekerder is.

Gezien het afgelopen seizoen hoeft men geen zorgen te maken, want in de Algerijnse competitie kwam hij tot achttien doelpunten, waardoor hij topscorer werd. Daarnaast gaf hij nog vier assists. In zijn hele carrière scoort hij in competitieverband elke wedstrijd 0,48 keer, dus net geen doelpunt per twee duels. Castaignos maakte in 159 wedstrijden 54 doelpunten, een gemiddelde van 0,34 doelpunten per duel. 

In totaal speelde Darfalou vier seizoenen op het hoogste niveau in Algerije. Zijn eerste seizoen in de Ligue 1 was namens RC Arbaâ, waarna USM Alger hem overnam. Bij de ploeg uit Bab El Oued stond hij drie seizoenen onder contract. In het seizoen 2015/2016 werd hij kampioen met zijn club, maar pas in 2017/2018 veroverde Darfalou een basisplaats. Van de mogelijke dertig wedstrijden speelde hij er 27 mee.

Carrièrestatistieken Darfalou in de Algerijnse Ligue 1:

  • Wedstrijden – 87 duels
  • Doelpunten – 42 goals

"Na mooie en succesvolle jaren in Algerije wil ik mijzelf laten zien in Europa. Ik voel mij gevleid dat Vitesse mij die kans biedt. Ik wil mij zo snel mogelijk gaan aanpassen aan de taal, cultuur en Nederlandse speelwijze", laat hij weten op de website van Vitesse. Bij de club uit Gelderland is Darfalou naast de eveneens transfervrije Khalid Karami en de van FC Zürich overgekomen Rasmus Thelander de derde aanwinst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner