10.06.2018 12:17

Cahill jaagt op uniek rijtje met WK-fenomenen

Tim Cahill maakt zich op voor zijn vierde Wereldkampioenschap. In de drie voorgaande edities kwam hij telkens tot scoren, als hij dat in Rusland opnieuw doet komt hij in een uniek rijtje met spitsen die op vier verschillende WK's een doelpunt maakten.

Er zijn maar drie spelers die dat al eerder presteerden:

Bert van Marwijk moet Cahill een handje helpen om zich bij dit rijtje te voegen. De bondscoach van Australië heeft de eerste stap al volbracht door hem op te roepen. De volgende stap is om hem de kans te geven in groep C, met wedstrijden tegen Frankrijk, Peru en Denemarken. In de voorbereiding op het toernooi was Cahill niet zeker van speelminuten. Tegen Tsjechië (4-0) en Hongarije (2-1), mocht de spits enkel in die laatste wedstrijd tien minuten invallen.

De WK-goals van Cahill
De teller van de 38-jarige Cahill staat op vijf treffers, verdeeld dus nog over drie eindtoernooien. Op het WK2014 was hij nog trefzeker tegen Nederland, met een schitterende volley. De ploeg van Louis van Gaal kwam dat doelpunt nog wel te boven: 3-2. Een wedstrijd eerder maakte Cahill het enige Australische doelpunt in de verloren wedstrijd tegen Chili: 2-1.

Vier jaar eerder in Zuid-Afrika scoorde Cahill deze fraaie kopgoal tegen Servië (2-1 zege).

En in 2006 kwam hij twee keer op het scoreformulier. Tegen Japan (3-1) maakte hij twee goals, wat de opmaat vormde van de enige keer dat Cahill met Australië de groepsfase overleefde.


Lees ook: Lopetegui breekt doelpuntenrecord met Spanje

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner