11.06.2018 09:27

Statistiek: deze spelers kunnen gaan verrassen op het WK

Iedereen kijkt uit naar het spel van Lionel Messi en Kevin de Bruyne op het WK. Maar welke spelers kunnen na een goed seizoen bij hun club uitgroeien tot verrassing van deze zomer? Vijf potentiële goudhaantjes.

Cristian Pavón – Argentinië/Boca Juniors
Niet voor niets toonden Paris Saint-Germain en FC Barcelona al interesse in deze 22-jarige rechtsbuiten. In een selectie vol sterspelers is hij de grote onbekende, maar Pavón is door een uitstekend seizoen opgeroepen door bondscoach Jorge Sampaoli. In 26 competitiewedstijden was hij bij achttien doelpunten betrokken: zes goals en liefst twaalf assists.

Wilfred Ndidi – Nigeria/Leicester City
Qua harde statistieken wist Wilfred Ndidi (21) niet te imponeren. In 38 wedstrijden voor Leicester City, verspreid over drie competities, scoorde hij slechts eenmaal. Dat is echter ook niet de taak van de Nigeriaanse middenvelder. Als opvolger van de naar Chelsea vertrokken N’Golo Kanté staat hij op het veld om vanaf het middenveld de tegenaanvallen te ontmantelen. Met de meeste tackles van alle spelers in de Premier League dit seizoen (138) lukte dat uitstekend.

Sergej Milinković-Savić - Servië/Lazio Roma
Twaalf goals in de competitie. Dat maakt hem de meest scorende middenvelder in de Serie A. Milinković-Savić is pas 23 jaar, maar was dit seizoen in Italië een absolute sensatie. Voor de Servische ploeg speelde hij drie interlands, maar hij kwam nog niet tot scoren. Deze zomer zal hij daar verandering in willen brengen.


Lees ook:  Cássio: voormalig PSV-flop nu ster en WK-ganger


Sardar Azmoun – Iran/Rubin Kazan
Hij kende een ongelukkig debuutjaar bij Rubin Kazan. In het seizoen 2016/2017 scoorde hij twintig keer voor FK Rostov, waaraan hij een transfer verdiende. Dit seizoen stokte de teller op vijf treffers in d Russische competitie. Toch is alle hoop van Iran gevestigd op de spits, die samen met AZ’er Alireza Jahanbakhsh voor de doelpunten moet zorgen. In 32 interlands scoorde hij liefst 23 keer.

Łukasz Teodorczyk – Polen/RSC Anderlecht
De Poolse spits geldt als alternatief voor sterspeler Robert Lewandowski en zal naar alle waarschijnlijkheid vanaf de bank beginnen, maar hij lijkt zeker een speler om iets te forceren. In België was hij tijdens de play-offs op stoom: in negen wedstrijden scoorde hij vijf keer. In het shirt van Polen scoorde de 26-jarige aanvaller vier keer in veertien interlands.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner