12.06.2018 07:48

Potentiële WK-sterren met minder dan tien wedstrijden

Veel bondscoaches selecteerden hun elftal op wedstrijdritme, maar voor enkele sleutelspelers werd een uitzondering gemaakt. Weinig minuten bij hun club, bijvoorbeeld door een blessure, werd bij deze spelers even door de vingers gezien.

Manuel Neuer – FC Bayern München (vier wedstrijden)
De Duitse sluitpost gaat naar Rusland als eerste doelman. Neuer sukkelde een jaar lang met twee gebroken middenvoetsbeentjes. De eerste breuk was in april 2017. Dit seizoen maakte hij zijn rentree, maar dat duurde niet lang. Slechts vier wedstrijden stond hij onder de lat bij zijn club: drie keer in de Bundesliga, één keerin de Champions League. In totaal speelde Bayern München 51 duels, waarvan Neuer er dus liefst 47 miste.

  • Drie Bundesliga-duels
  • Eén Champions League-duel

Benjamin Mendy – Manchester City (acht wedstrijden)
In zijn debuutjaar bij kampioen Manchester City kende hij een grote tegenslag. Hij scheurde aan het begin van het seizoen zijn kruisband, waardoor hij tweehonderd dagen langs de kant stond. De Fransman werd alsnog opgeroepen door bondscoach Didier Deschamps, ondanks dat hij slechts zeven Premier League-wedstrijden speelde. Hij miste 49 wedstrijden in Engeland.

  • Zeven Premier League-duels
  • Eén Champions League-duel


 

 Lees ook: Marokko overleefde slechts één keer de poulefase

 


Paolo Guerrero – Flamengo RJ (twee wedstrijden)
Dolblij was Peru dat de schorsing van aanvoerder, topscorer en sterspeler Paolo Guerrero werd opgeheven en dat de spits tóch aan het WK mee kan doen. De 34-jarige Guerrero is een van de meest veelbesproken spelers van het aanstaande wereldkampioenschap, maar dat komt niet door zijn recente prestaties. Hij speelde door zijn schorsing maar twee wedstrijden in de Brazilaanse competitie, die in januari 2018 van start ging.

  • Twee Série A-duels

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner