12.06.2018 17:49

FC Barcelona is vertegenwoordigd in elke WK-poule

Dit WK zijn er acht groepen met vier landen. FC Barcelona heeft in iedere groep minstens één speler zitten. In groep B, waarin Spanje zit, is de aanwezigheid van Barcelona-spelers logischerwijs het grootst.

In het Spaanse elftal spelen drie FC Barcelona-spelers: Andrés Iniesta, Sergio Busquets en Gerard Piqué. Dat is het laagste aantal spelers van de Catalaanse club bij de Spaanse selectie sinds 2006, toen de Spanjaarden tijdens het WK in Duitsland ook met drie Barcelona-spelers speelden.

Aantal FC Barcelona-spelers in WK-selectie Spanje

  • WK 2014: vijf spelers
  • WK 2010: zeven spelers
  • WK 2006: drie spelers


 Lees ook: Potentiële WK-sterren met minder dan tien wedstrijden 


Dertien
In totaal doen er dertien spelers van Barcelona mee aan het WK. In de groepen C, D en E zitten er twee per groep. Groep C bevat de Franse spelers Samuel Umtiti en Ousmane Dembélé. In groep D heeft Argentinië Lionel Messi opgeroepen en Kroatië Ivan Rakitić. Dat betekent dat de twee sterkhouders elkaar op 21 juni zullen treffen. In groep E spelen de Brazilianen Phillipe Coutinho en Paulinho.

De overige vier groepen hebben alle drie één speler van FC Barcelona. Luis Suárez (Uruguay, groep A), Marc-André Ter Stegen (Duitsland, groep F), Thomas Vermaelen (België, groep G) en Yerry Mina (Colombia, groep H) completeren het rijtje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner