12.06.2018 15:00

Vertrekkende Başaçıkoğlu niet minder dan concurrenten

Bilal Başaçıkoğlu verlaat Feyenoord voor Kayserispor. De 23-jarige aanvaller speelde vier seizoenen bij Feyenoord, maar wist niet door te breken. Toch was hij cijfermatig niet minder dan de concurrentie.

Başaçıkoğlu kwam in 2014 voor 3,5 miljoen euro over vansc Heerenveen. In totaal speelde hij sindsdien 103 wedstrijden voor Feyenoord, verdeeld over de Eredivisie, KNVB Beker, Champions League, Europa League en Johan Cruijff Schaal. Daarin scoorde hij zeven keer en gaf hij dertien assists.

Vooral in zijn tweede seizoen, 2015/2016, kwam de Turkse aanvaller veel in actie. Van de 34 wedstrijden speelde hij 28 keer mee. Daarvan was hij echter slechts twaalf keer basisspeler. Over vier jaar Feyenoord verspreid stond hij slechts 29 keer aan de aftrap.

Beperkt
Dit seizoen bleef zijn inbreng helemaal beperkt. De concurrentie was met buitenspelers Sam Larsson, Jean-Paul Boëtius en Steven Berghuis dan ook moordend. Van de dertien wedstrijden die Başaçıkoğlu dit jaar in actie kwam, begon hij drie keer in de basis. Het bewoog hem om de overstap te maken naar Turkije.

En dat terwijl de aanvaller statistisch gezien helemaal geen slecht jaar kende. Drie goals en drie assists in dertien Eredivisieduels betekent dat hij gemiddeld per wedstrijd bij 0,46 doelpunt betrokken was. Daarmee doet hij niet onder voor zijn concurrenten Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson, die hoger in de pikorde stonden.

Buitenspelers Feyenoord gemiddeld betrokken bij goal per duel

  1. Steven Berghuis – 0,97 (18 goals/12 assists in 31 wedstrijden)
  2. Sam Larsson – 0,47 (5 goals/4 assists in 19 wedstrijden)
  3. Bilal Başaçıkoğlu – 0,46 (3 goals/3 assists in 13 wedstrijden)
  4. Jean-Paul Boëtius – 0,46 (6 goals/7 assists in 28 wedstrijden)

De nieuwe aanwinst van Kayserispor pakte in totaal vier prijzen met Feyenoord. In 2017 werd hij landskampioen en won hij de Johan Cruijff Schaal. In 2016 en afgelopen seizoen pakte hij twee keer de KNVB-beker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner