15.06.2018 10:45

82 WK-deelnemers met andere roots, Marokko telt meeste

Dit wereldkampioenschap doen er in totaal 736 spelers mee, verdeeld over 32 landen. 82 daarvan zijn geboren in een ander land dan ze deze zomer vertegenwoordigen. Marokko heeft zeventien ‘buitenlandse’ spelers.

Daarmee is Marokko lijstaanvoerder. De Marokkanen beschikken over acht Franse, vijf Nederlandse, twee Spaanse, één Canadese spelers en één Belgische. Daar komen de landen Tunesië, Zwitserland en Senegal niet eens bij in de buurt. Hoewel ook hun selecties voor ruim een derde uit spelers bestaan die in andere landen geboren zijn, blijft Marokko die landen ver voor.

Landen met meeste in het buitenland geboren spelers

  1. Marokko – zeventien spelers
  2. Tunesië/Senegal – negen spelers
  3. Zwitserland – acht spelers

In totaal zijn er dertig spelers met Franse roots. Daarmee is Frankrijk duidelijk hofleverancier. Met name Tunesië en Marokko plukten veel spelers van Franse bodem. Tunesië heeft er negen in de gelederen, Marokko acht. Frankrijk zelf speelt ook met twee spelers uit andere landen: Samuel Umtiti (Kameroen) en Steve Mandanda (Congo-Kinshasa).


Lees ook: De vijf: eerste doelpuntenmakers op het WK voetbal


Halve Nederlanders
Op de tweede plaats staat Nederland. Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech, Mbark Boussoufa, Sofyan en Nordin Amrabat zijn in Nederland geboren, maar gaan met Marokko op het WK spelen. Dat geldt ook voor de Nederlands-Nigeriaanse verdedigers William Troost-Ekong en Tyronne Ebuehi (foto, rechts).

Andere landen die veel spelers vertegenwoordigen bij een ander land zijn Brazilië (5), Bosnië en Herzegovina, Spanje en Kameroen (alle drie 4). Er zijn tien landen die alleen maar spelers uit eigen land geselecteerd hebben, waaronder België.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner