15.06.2018 21:54

Ronaldo noteert wederom historisch record

Voor Cristiano Ronaldo lijkt er geen einde aan de lijst met records te komen. Tijdens de groepswedstrijd (3-3) van Portugal tegen Spanje liet de Portugees een hattrick achter zijn naam noteren.

De aanvoerder van Portugal scoorde al voor het vierde WK op rij. Na 2006 (één doelpunt), 2010 (één doelpunt) en 2014 (één doelpunt) is Ronaldo nu al meteen los met drie goals. Tot scoren komen op een kwartet WK's is geen unieke prestatie, drie spelers deden dat al eerder: Miroslav Klose, Uwe Seeler en Pelé.

Ronaldo droeg zijn ploeg naar de remise tegen Spanje, door de totale doelpuntenproductie op zich te nemen. Op de grote toernooien doet de sterspeler het keer op keer voor de Portugezen. In Rusland maakte Ronaldo voor het achtste opeenvolgende toernooi een interlandgoal. Hieronder een opsomming:

• 2018: Wereldkampioenschap

De hattrick van Ronaldo was een bijzondere. Het was namelijk de 51ste hattrick op een WK en toevallig ook de 51ste hattrick van Cristiano Ronaldo. Het hielp Portugal echter niet aan een overwinning. De Portugezen gingen de theepauze in met een 2-1 voorsprong. In de tweede helft wist Spanje de wedstrijd in drie minuten om te buigen naar een 2-3 voorsprong door doelpunten van Diego Costa en een mooi geplaatst schot van Nacho. Voor Ronaldo een reden om er nog een schepje bovenop te doen. In de 88ste minuut schoot Ronaldo soeverein raak vanuit een vrije trap. Daarmee bepaalde hij de eindstand.

Om af te sluiten. Cristano Ronaldo is nu de derde voetballer die voor Portugal een hattrick maakte op een WK. Daarmee komt hij in een mooi rijtje met namen te staan.