16.06.2018 20:45

Deense redder Schmeichel keept vader uit de boeken

Peru had zaterdagavond tegen Denemarken het beste van het spel, maar dankzij een uitmuntende Kasper Schmeichel gingen de Denen er met de zege vandoor: 1-0. Het was de vijfde clean sheet op rij voor Schmeichel, waarmee hij zijn vader uit de recordboeken keept.

Schmeichel was een echte sta-in-de-weg voor Peru. Hij bracht liefst zes keer redding op een inzet van een Peruaan. Mede dankzij het sterke keeperswerk was het doelpunt van Yussuf Poulsen aan de andere kant beslissend: 1-0. Hij volbracht wél waar zijn tegenstanders maar niet in slaagden: de keeper passeren.

Dankzij zijn reddingen hield Schmeichel voor de vijfde wedstrijd op rij zijn doel schoon. In heel 2018 kreeg Denemarken met hem onder de lat nog geen enkel tegendoelpunt. Met die reeks wedstrijden neemt hij het record over van zijn vader Peter Schmeichel. In 1995 kwam hij tot vier opeenvolgende clean sheets voor Denemarken, wat tot de wedstrijd tegen Peru het nationale record was.


Lees ook: Historisch doelpunt helpt Fransen langs Van Marwijk


Een ander record blijft wel in handen van vader Schmeichel. Op het WK 1998 stopte hij liefst negen keer een inzet van een Fransman. Ondanks zijn sterke wedstrijd verloren de Denen wel met 2-1 van de latere winnaar. De zes reddingen van zoon Schmeichel tegen Peru komen op nummer twee van de lijst met meeste reddingen van een Deense doelman op het WK.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner