19.06.2018 08:03

De kalender: meteen do-or-die voor deze landen

Er zijn nog twee wedstrijden te spelen uit de eerste speelronde vandaag, maar vanavond start ronde twee. Voor deze drie landen telt eigenlijk alleen een overwinning in strijd om het bereiken van de knock-outfase.

Argentinië-Kroatië (groep D)
De belangen bij dit duel zijn immens voor Argentinië en Lionel Messi. Door het 1-1 gelijkspel tegen IJsland lopen de Argentijnen nu al achter de feiten aan. Een nederlaag tegen lijstaanvoerder Kroatië en een overwinning van IJsland tegen Nigeria kan ervoor zorgen dat Argentinië vroegtijdig naar huis wordt gestuurd. Argentinië en Kroatië namen het in totaal vier keer tegen elkaar op, waarvan de Zuid-Amerikanen twee keer wonnen. De meest recente editie was in 2014, toen de landen oefenden en Argentinië met 2-1 zegevierde.


Lees ook: Kane eerste Engelsman op WK met dubbelslag sinds 1990


Duitsland-Zweden (groep F)
Zowel Zweden als Mexico hebben in groep F de volle buit te pakken. Daardoor móét Duitsland winnen van Zweden om door te gaan naar de volgende ronde. De landen zijn redelijk in balans. Vijftien keer wonnen de Duitsers, twaalf keer waren de Zweden de sterkste. Negen keer eindigde een wedstrijd tussen de Europese landen in een gelijkspel. Enkele jaren geleden speelden Duitsland en Zweden twee krankzinnige wedstrijden tegen elkaar in strijd om WK kwalificatie. De eerste editie eindigde in 4-4, de tweede werd met 3-5 door Duitsland gewonnen.

Marokko-Portugal (groep B)
Mocht Marokko nog iets willen bereiken op dit Wereldkampioenschap, dan moet het winnen van Portugal. Het land van Cristiano Ronaldo, de huidige topscorer van het toernooi, speelde met 3-3 gelijk tegen Spanje en heeft ook drie punten nodig om koploper Iran te achterhalen. Marokko speelde slechts één keer eerder tegen Portugal. Op het WK 1986 gingen de Portugezen met 1-3 ten onder.


Bekijk onderstaand de diashow met de meest gekke en sexy WK-fans in Rusland.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner