19.06.2018 14:28

Ajax treft nummer twee Oostenrijk in voorronde CL

Ajax gaat het in de tweede voorronde van de Champions League opnemen tegen Sturm Graz. De Oostenrijkers, die afgelopen seizoen tweede werden in de competitie, streden lang met RB Salzburg om het kampioenschap.

Sturm Graz stond dit seizoen de eerste veertien wedstrijden bovenaan in de Oostenrijkse Bundesliga. Daarna nam latere kampioen RB Salzburg uiteindelijk de koppositie over. Uiteindelijk eindigde Sturm Graz betrekkelijk eenvoudig op de tweede plaats. Nummer drie Rapid Wien volgde op acht punten. De achterstand van Sturm Graz op Salzburg bedroeg uiteindelijk dertien punten.


Lees ook: De kalender: meteen do-or-die voor deze landen


Assistkoning
Ajax zal met name de spits van Sturm Graz in de gaten moeten houden. Deni Alar, (foto) tweevoudig Oostenrijks international, scoorde afgelopen seizoen twintig keer in de competitie. Daarnaast leverde hij vier assists voor de drievoudig landskampioen. Ook middenvelder Peter Žulj vervult een belangrijke rol in de ploeg. Met dertien assists was hij de assistkoning in de Oostenrijkse competitie.

Sturm Graz heeft volgend jaar een oud-Eredivisionist in de gelederen: Uroš Matić. Het broertje van Manchester United-middenvelder Nemanja Matić speelde van 2013 tot en met 2016 bij NAC Breda. Hij speelde 42 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij één goal maakte.

Het afgelopen seizoen incasseerde Sturm Graz 45 doelpunten in 36 wedstrijden. Dat betekent dat het gemiddeld 1,25 doelpunt per wedstrijd tegen kreeg. Slechts zeven keer hield de runner-up in Oostenrijk de nul.

Sturm Graz speelde vier keer eerder tegen een Nederlandse ploeg. Twee keer tegen Feyenoord en twee keer tegen FC Utrecht. In 2000 won het met 2-1 van Feyenoord en speelde het in De Kuip met 1-1 gelijk. In 1991 won Utrecht twee keer: uit met 0-1, thuis met 3-1.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner