19.06.2018 18:53

Messi schoot in eerste ronde vaker dan vijftien landen

Lionel Messi schoot in de eerste speelronde van alle spelers het meest, maar het leverde nog geen treffer op voor de superster van FC Barcelona. Elf keer nam hij het doel onder vuur, maar hij scoorde niet.

Hij miste onder meer een strafschop tegen IJsland. In totaal schoot Argentinië 29 keer en dat leverde één treffer op: Sergio Kun Agüero had daarvoor drie pogingen nodig. Liefst vijftien landen schoten als team minder dan Messi alleen. Portugal schoot met het hele team negen keer en daaruit scoorde het driemaal. Messi staat met zijn elf pogingen als individu op eenzame hoogte.

Spelers met meeste schoten zonder treffer

  1. Lionel Messi (Argentinië) – 11
  2. Toni Kroos (Duitsland) – 6
  3. Miguel Layún (Mexico), Edinson Cavani (Uruguay) en Julian Draxler (Duitsland) – 5

Antoine Griezmann (Frankrijk) en Yuya Osako (Japan) zijn de spelers die tot nu toe de meeste doelpogingen nodig hadden voor zijn treffer. Beide spelers schoten vijf keer en dat leverde voor beide aanvallers één goal op. 


 Lees ook: Colombiaan pakt op één na snelste rode kaart op WK ooit 


Acht spelers hadden een schotnauwkeurigheid van honderd procent. Dat houdt in dat ze één keer schoten en daaruit ook meteen scoorden. Mile Jedinak (Australië), Grzegorz Krychowiak (Polen), Luka Modrić (Kroatië), Nacho (Spanje), Aleksandar Kolarov (Servië) en de Russen Artem Dzyuba, Aleksandr Golovin en Yuri Gazinski waren dodelijk effectief.

Topscorer van het toernooi is Cristiano Ronaldo, die met een hattrick bijdroeg aan het 3-3 gelijkspel tegen Spanje. Hij schoot vier keer dit toernooi, wat een nauwkeurigheid van 75 procent betekent. Vijf verschillende nationaliteiten vormen de topscorerslijst.

Topscorers WK na speelronde 1

  1. Cristiano Ronaldo (Portugal) – drie goals
  2. Harry Kane (Engeland) – twee goals
  3. Romelu Lukaku (België) – twee goals
  4. Denis Cheryshev (Rusland – twee goals
  5. Diego Costa (Spanje) – twee goals

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner