19.06.2018 21:53

Rusland meest productieve WK-starter sinds 1934

Rusland blijft imponeren op het eigen georganiseerde WK. Hoewel de verwachtingen vooraf niet best waren, won het ook de tweede wedstrijd met indrukwekkende cijfers: het Egypte van Mohamed Salah werd met 3-1 verslagen. De Russen hebben zes punten uit twee wedstrijden.

Rusland staat nu op acht treffers dit toernooi. Dat zijn er twee meer dan bij de vorige twee deelnames bij elkaar. In 2002 scoorde het land vier keer, in 2014 vond het twee keer het net. Door de acht goals deze editie deelt het nu een record met Italië. Dat land scoorde namelijk op het Wereldkampioenschap in 1934 in de eerste twee wedstrijden ook acht keer.


Lees ook: Messi schoot in eerste ronde vaker dan vijftien landen 


Eigen goal
Rusland kwam op een 1-0 voorsprong door een eigen goal van Ahmed Fathy. Het was alweer de vijfde eigen goal op dit toernooi. Alleen op het WK van 1998 werden er meer eigen goals gemaakt (zes). Denis Cheryshev, die zijn derde van het toernooi maakte, en Artjem Dzyuba maakten er 2-0 en 3-0 van.

Egypte-ster Mohamed Salah deed vanaf de strafschopstip wat terug. Hij is pas de derde Egyptenaar ooit die scoorde op een WK. Alleen Abdelrahman Fawzi (1934) en Magdy Abed El Ghani (1990) gingen hem voor. Ook hield hij een traditie van de laatste edities in stand: de laatste vier keer scoorde de Gouden Schoen-winnaar uit de Premier League op het mondiale toernooi.

Gouden Schoen-winnaars Premier League met goal op WK

  • 2018 - Mohamed Salah (één goal)
  • 2014 - Luis Suárez (twee goals)
  • 2010 - Didier Drogba (één goal)
  • 2006 - Thierry Henry (drie goals)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner