20.06.2018 11:51

Jørgensen wint minste duels van spitsen poule C

De kritiek op Nicolai Jørgensen was groot na het met 0-1 gewonnen duel met Peru. Zijn aanvalskompaan Yussuf Poulsen kwam tot scoren, maar Jørgensen kwam door foute passes en weinig balcontacten alleen negatief in beeld. 

De Deense spits van Feyenoord kwam er niet aan te pas. Hij kreeg in negentig minuten slechts één kans, maar dat leverde geen goal op. Ook bleek hij moeilijk te bereiken voor zijn ploeggenoten. Hij stond tweemaal buitenspel. Dat lukte in de eerste speelronde maar twee andere spelers: Senegalees Mame Diouf en Servië-middenvelder Sergej Milinković-Savić.


 Lees ook: Goals uit eerste ronde: 61% uit standaardsituatie 


De 27-jarige aanvalsleider van Denemarken ging tegen Peru 26 duels aan, waarvan hij er tien won. De andere zestien duels gingen verloren. Dat betekent dat hij slechts 38,5 procent van zijn duels won. Daarmee is hij de minst sterke spits in duels in zijn poule.

Percentage gewonnen duels spitsen in groep C

  1. Andrew Nabbout (Australië) – 50%
  2. Jefferson Farfán (Peru) – 48,15%
  3. Antoine Griezmann (Frankrijk) – 40%
  4. Nicolai Jørgensen (Denemarken) – 38,5%

Jørgensen verstuurde in de eerste ronde dertien passes, waarvan er acht op de bestemming aankwamen. Dat is een passnauwkeurigheid van 61 procent. Dat zet hem op plaats 329 van de 359 spelers die een pass verstuurden in de eerste WK-speelronde.

Balcontacten
Tegen Peru had Jørgensen 28 balcontacten. In totaal raakte Denemarken 485 keer de bal. Zelfs buitenspeler Pione Sisto, die in de 67e minuut naar de kant werd gehaald, had meer balcontacten: 34. Van alle basisspelers had alleen William Kvist minder vaak de bal (23). De middenvelder werd in minuut 37 geblesseerd naar de kant gehaald.

Afgelopen winter kon Feyenoord zijn spits voor ongeveer twintig miljoen euro verkopen aan Newcastle United, maar besloot te wachten tot na het Wereldkampioenschap. Vooralsnog wil Feyenoord de spits deze zomer alleen voor de absolute hoofdprijs laten vertrekken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner