20.06.2018 22:02

Krankzinnige cijfers bij winnend Spanje tegen Iran

Spanje heeft zich met pijn en moeite langs Iran geknokt. Het Aziatische land groef zich in en hield 54 minuten stand. De cijfers waren absurd: David Silva schoot in de eerste helft drie keer vaker dan heel Iran.

Iran zette de deur op slot tegen het overduidelijk betere Spanje. Na een halfuur had het land, waar AZ-rechtsbuiten Alireza Jahanbakhsh op de bank zat en na 74 minuten zijn entree maakte, slechts zestien procent balbezit. Spanje-verdediger Sergio Ramos verstuurde in de eerste 45 minuten 53 passes. Dat waren er vier meer dan alle Iraniërs bij elkaar.

Uiteindelijk had Spanje 79 procent balbezit, zeventien pogingen en dus maar één treffer. Met name de passing bij Spanje was op orde: negentig procent van de balverplaatsingen kwam aan.


 Lees ook: Ronaldo in 94 WK-minuten beter van voorgaande 1114 


Iraanse muur
De Spanjaarden kregen enkele kansen, maar het kwam niet door de Iraanse muur heen. In de eerste helft stond de teller op tien schoten, maar daarvan was er maar één op doel. Vijf schoten werden geblokt, vier ballen gingen buiten de palen. David Silva (vijf) had in zijn eentje meer schoten voor rust dan Iran (twee).

Uiteindelijk was het Diego Costa die de ban brak voor Spanje. Hij scoorde zijn derde treffer van het Wereldkampioenschap tot nu toe. De spits gaat zuinig met zijn kansen om: hij schoot drie keer op goal en dat leverde dus driemaal een treffer op. Spanje was heersend en gaf Iran weinig kans om te voetballen.

Toch kwamen de Iraniërs na rust nog enkele keren dichtbij een treffer. Saeid Ezatolahi scoorde, maar de Video Assistant Referee besloot dat het buitenspel was. De spelers vierden al een groot feest, maar het was tevergeefs.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner