23.06.2018 22:31

Laatste doelpunt ooit houdt Duitsland levend

Met een rake knal in de 95ste minuut heeft Toni Kroos de WK-kansen van Duitsland nieuw leven ingeblazen. Hij schoot diep in blessuretijd het winnende doelpunt binnen tegen Zweden: 2-1. Nog nooit scoorden de Duitsers zo laat in de wedstrijd.

Via een doelpunt van Ola Toivonen was Zweden op voorsprong gekomen, waardoor de uitschakeling van Duitsland aan een zijden draadje hing. Na de nederlaag tegen Mexico betekende een nieuwe misstap eliminatie van de regerend wereldkampioen. Vlak na rust gaf Marco Reus de ploeg wat hoop door met zijn knie de gelijkmaker binnen te werken, maar dan nog had Duitsland het niet in eigen hand in de slotronde.

In de vijf minuten blessuretijd kreeg Duitsland in de 95ste minuut een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Kroos tikte de bal op Reus, die legde de bal weer stil en Kroos krulde de bal vervolgens in de verre hoek. De klok stond op 94 minuten en 42 seconden, nog nooit maakten de Duitsers een later doelpunt op het WK - verlenging uiteraard niet meegerekend.

Bekijk hier de schitterende treffer van Kroos:

IJzersterke Kroos
Niet alleen met zijn treffer was Kroos van onschatbare waarde voor Die Mannschaft, hij was ook de regisseur op het middenveld. Alles ging via de ster van Real Madrid, die in de gehele wedstrijd liefst 144 balcontacten had. Het is sinds 1966 niet meer voorgekomen dat een Duitser zo nadrukkelijk aanwezig was met balcontacten.