24.06.2018 19:17

Honda kroont zich tot Aziatisch WK-topscorer

Japan kwam twee keer op achterstand tegen Senegal, maar knokte zich ook tweemaal terug: 2-2. Keisuke Honda schoot het laatste doelpunt van de wedstrijd binnen, alweer zijn vierde op een Wereldkampioenschap. Geen enkele speler van een Aziatisch land scoorde vaker.

Op het WK 2010 was de voormalig speler van VVV-Venlo (2007-2009) er voor de eerste keer bij. Toen vond hij al twee keer het net. In de groepsfase was Japan ingedeeld met Nederland, Kameroen en Denemarken, alleen tegen Oranje scoorde Honda toen niet. Vier jaar later in Brazilië maakte Honda een doelpunt tegen Ivoorkust. En ook dit WK wist Honda weer te scoren. Met zijn vier doelpunten is hij Aziatisch WK-topscorer.

  • WK 2010: 4 wedstrijden, 2 doelpunten
  • WK 2014: 3 wedstrijden, 1 doelpunt
  • WK 2018: 2 wedstrijden, 1 doelpunt
  • Totaal: 9 wedstrijden, 4 doelpunten


Lees ook: Laatste doelpunt ooit houdt Duitsland levend


Senegal en Japan zijn nog perfect in evenwicht in groep H. Beide ploegen wonnen de eerste groepswedstrijd met 2-1 en ze speelden vervolgens tegen elkaar gelijk met 2-2. Die score kwam tot stand via doelpunten van Sadio Mané en Moussa Wagué namens Senegal, Takashi Inui en Honda scoorden voor Japan.

Op basis van fairplay is Japan koploper. Die ploeg kreeg in de twee gespeelde wedstrijden drie gele kaarten, de teller staat voor Senegal op vijf gele kaarten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner