25.06.2018 18:09

Suárez streeft bij groepswinnaar Uruguay Forlán voorbij

Uruguay heeft de directe strijd om de eerste plek in groep A gewonnen. Tegen Rusland, dat ook zes punten had, was de spanning al snel weg: binnen 23 minuten stond het 2-0. Luis Súarez maakte de eerste en ging Diego Forlán voorbij.

Na tien minuten mocht Suárez aanleggen voor een vrije trap. Hij schoot de bal laag langs de muur en liet de Russische doelman Igor Akinfeev kansloos. Het was doelpunt nummer 53 in het Uruguayaanse shirt voor de aanvaller van FC Barcelona. Daarvan maakte hij zeven treffers op het WK. Hij moet alleen nog Oscár Míguez voor zich dulden.

Meeste WK-goals Uruguay

1. Oscár Míguez - acht goals
  2. Luis Suárez - zeven goals
  3. Diego Forlán - zes goals

In de 23e minuut kwam Uruguay zelfs met 2-0 voor. Het schot van linksback Diego Laxalt werd van richting veranderd, waardoor Akinfeev kansloos was. Het is de eerste keer sinds 1966 dat Uruguay twee keer in de eerste helft scoorde op een WK-eindronde. Destijds gebeurde dat tegen Frankrijk.

Rood
Rusland kwam er niet aan te pas. Na iets meer dan een halfuur kreeg Igor Smolnikov zijn tweede gele kaart, waardoor hij van het veld werd gestuurd. Hij werd de eerste Rus met rood op een Wereldkampioenschap sinds Sergey Gorlukovich in 1994. Net voor tijd maakte Edinson Cavani zijn eerste van het toernooi, waardoor hij de eindstand op 3-0 zette.

Uruguay is het eerste land deze WK-editie dat de groepsfase met de volle buit afsluit. Het land boekte drie opeenvolgende zeges, waarin de defensie steeds de nul hield. De volgende opponent is de nummer twee uit poule B. Daar strijden Spanje, Portugal en Iran om de bovenste twee plekken.