27.06.2018 07:45

Jedinak verlaat WK in rijtje Neeskens en Stoichkov

Mile Jedinak werd dinsdagmiddag met Australië uitgeschakeld op het Wereldkampioenschap, na de 0-2 nederlaag tegen Peru. Dat betekent dat de middenvelder van Crystal Palace blijft steken op drie doelpunten die hij maakte vanaf de strafschopstip. 

Tijdens het WK van 2014 in Brazilië was hij eenmaal trefzeker met een penalty en tijdens het huidige mondiale toernooi voor landen ramde hij tweemaal een strafschop tegen de touwen. In totaal dus drie doelpunten, een gelijk aantal als voormalig wereldsterren Johan Neeskens, Hristo Stoichkov en huidige Spanje-bondscoach Fernando Hierro ooit produceerden op een WK vanaf elf meter. 


Lees ook: Groepswinnaar Kroatië breekt record na zege op IJsland


De doelpunten van de aanvoerder van de ploeg van Bert van Marwijk tegen Frankrijk en Denemarken waren niet voldoende om door te stoten naar de laatste zestien. Het WK in Rusland was zeer waarschijnlijk het laatste toernooi voor de inmiddels 33-jarige Jedinak. Het viertal (Jedinak, Neeskens, Stoichkov en Hierro) deelt de tweede plaats op de all-time topscorerslijst als het gaat om strafschoppen. Drie spelers wisten namelijk vier keer het net te vinden van de penaltystip. 

Eén van hen is de Nederlander Rob Rensenbrink. De vleugelaanvaller, voornamelijk bekend van zijn schot op de paal in de verlenging van de WK-finale in 1978 tegen Argentinië, maakte in totaal zes WK-doelpunten in dertien wedstrijden. Vier daarvan staan genoteerd als geraakte strafschoppen. Daarmee deelt hij de eerste plaats met de iconen Eusébio (Portugal) en Gabriel Batistuta (Argentinië). 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner