28.06.2018 17:55

Gele kaarten beslissen voor eerste keer lot in WK

Senegal heeft verzuimd om op eigen kracht de volgende ronde van het Wereldkampioenschap te bereiken. De ploeg uit Afrika stond voor de laatste speelronde op de eerste plaats maar ging met 0-1 onderuit tegen Colombia, dat groepswinnaar werd.


Lees ook: Flinke kans dat loting winnaar groep G bepaalt 


Senegal eindigde de poule met vier punten, evenals Japan. Dat land verloor namelijk met 0-1 van Polen door een treffer van Jan Bednarek. Aangezien ook het doelsaldo van beide landen gelijk was, kwam het aan op gele kaarten. Dit was in het voordeel van Japan. De Aziaten kregen dit toernooi namelijk vier gele kaarten, dat is twee minder dan Senegal dat er in totaal zes incasseerde. Nog nooit eerder besliste het aantal kaarten over het lot van een land.

De uitschakeling van Senegal betekent bovendien dat er geen enkel Afrikaans land bij de laatste zestien op het WK is vertegenwoordigd. Voor het eerst sinds de achtste finale toegevoegd is aan het WK (1982) is er geen enkel land uit Afrika door de poulefase heen. Vier jaar geleden in Brazilië bereikten Nigeria en Algerije nog de achtste finale.

Door de nederlaag van de Senegalezen bereikte de ploeg van Aliou Cissé niet de ronde waarin het in 2002 strandde. Zestien jaar geleden was de eerste en tot nu toe enige keer dat Senegal mee deed aan het WK en destijds werd de achtste finale bereikt. Er was goede hoop dit jaar minstens te evenaren, onder leiding van sterspeler Sadio Mané. Maar niets was minder waar, FC Barcelona-verdediger Yerry Mina kopte de Aziatische ploeg uit het toernooi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner