30.06.2018 16:25

Kampioen Ebecilio zwerft opnieuw naar Oost-Europa

Lorenzo Ebecilio gaat na zijn vertrek bij Ajax voor zijn zesde buitenlandse avontuur: hij heeft een contract getekend bij Rode Ster Belgrado. De buitenspeler presteert helemaal niet verkeerd nadat hij Amsterdam in 2012 verliet.

Toen Frank de Boer middenin het seizoen 2010/2011 Martin Jol verving als hoofdtrainer van Ajax, kwamen er ook kansen voor jeugdspeler Ebecilio. Hij maakte de kampioenschappen in 2011 en 2012 mee bij Ajax en speelde vijf wedstrijden in de Champions League. Na 38 wedstrijden en negen doelpunten in de Eredivisie lonkten vele buitenlandse avonturen.

Te beginnen met het Oekraïnse Metalurh Donetsk, wat geen succes werd. In een jaar tijd kwam hij tot zes officiële wedstrijden voor die club. De dienstverbanden in Oost-Europa werden de volgende seizoen verlengd via Gabala FK, Mordovia Saransk en Anzhi Makhachkala. In vijf seizoenen tijd speelde hij voor vier verschillende clubs zestig officiële wedstrijden.

Zijn transfer naar APOEL Nicosia middenin het seizoen 2016/2017 bleek vervolgens wel een schot in de roos. Bij Anzhi had hij al een basisplaats veroverd, maar bij de Cypriotische topclub had Ebecilio die ook al weer snel veroverd. Vorig seizoen kroonde APOEL zich tot kampioen, mede dankzij acht doelpunten van de buitenspeler. In de Champions League speelde hij nog tegen Real Madrid, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund.

 


Lees ook: Oefenduels Eredivisie-teams: top drie treft Europese subtoppers


De nog altijd pas 26-jarige Ebecilio gaat nu voor zijn volgende avontuur in het oosten van Europa. Het Servische Rode Ster Belgrado wisselt al sinds 1999 de kampioenschappen af met stadsgenoot  en grote rivaal Partizan Belgrado. Ebecilio, die al drie keer kampioen werd in zijn carriere, moet met zijn ervaring een handje helpen bij de poging tot titelprolongatie. Hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend, de transfersom bedraagt naar verluidt 600.000 euro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner