02.07.2018 17:52

Brazilië is uniek, Mexico gruwelt van achtste finales

Brazilië heeft de wedstrijd in de achtste finale van het Wereldkampioenschap tegen Mexico gewonnen. In de Cosmos Arena (Samara) eindigde het duel in 2-0 in het voordeel van de Brazilianen, dat het enige land is sinds 1990 dat altijd de kwartfinale van het WK haalde.

Het verlies van Mexico betekende alweer de zevende keer op rij dat de achtste finale het eindstation was. In de voorgaande zes toernooien raakte Mexico altijd tot de laatste zestien, maar geen ronde verder. Steevast was de achtste finale namelijk de ronde waar de ploeg uit Noord-Amerika het WK verliet, net als vier jaar geleden toen Oranje in die wedstrijd wist te winnen met 2-1, door late treffers van Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar. Dit jaar hoopte Mexico verder te raken, maar moest het haar meerdere erkennen in Brazilië. 

De eindstations tijdens de laatste zeven WK's van Mexico:


 Lees ook: De drie ploegen met meeste balbezit liggen er al uit


Bij de Mexicanen stond PSV'er Hirving Lozano aan de aftrap, evenals Rafael Márquez. De voormalig middenvelder annex verdediger van onder meer FC Barcelona kwam eerder dit WK in een illuster rijtje terecht. Daarmee werd hij de oudste speler die aan de aftrap verscheen van een wedstrijd in de knock-outfase van het WK in meer dan zestig jaar. De laatste speler die ouder was dan Márquez (39 jaar en 139 dagen), was de Engelsman Stanley Matthews (39 jaar en 145 dagen) in 1954 tegen Uruguay: 4-2 verlies.

Mexico opende het duel nog goed, maar Andrès Guardado en Lozano als grootste aanvallende aanjagers. Na de sterke openingsfase nam Brazilië het initiatief, maar de openingstreffer werd pas in de tweede helft gemaakt. Nadat Neymar een fraai hakje in huis hal op Willian, ontving de superster de bal terug en gleed hij het leer tegen de touwen. Vlak voor tijd zorgde Roberto Firmino met een intikker voor de eindstand. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner