02.07.2018 22:00

Zeldzame comeback België tegen stugge Japanners

Na een sensationele tweede helft heeft België een ticket voor de kwartfinale van het Wereldkampioenschap te pakken. De ploeg van Roberto Martinez versloeg Japan met 3-2, terwijl het vlak na rust nog op een 0-2 achterstand kwam. 

Elfmaal speelde België voorheen in de knock-outfase van het WK. Daarin wisten onze zuiderburen, dat met tien andere spelers aan de aftrap verscheen ten opzichte van het 1-0 gewonnen duel met Engeland, nooit de nul te houden. De hoop dat het tegen de ploeg uit Azië wel zou gebeuren, vervloog vlak na rust. Oud-Ajacied verdedigde niet goed, waardoor Genki Haraguchi tegendraads de 0-1 achter Thibaut Courtois kon trappen.

Ook de 0-2 viel door Takashi Inui maar Jan Vertonghen, Marouane Fellaini en Nacer Chadli bezorgden de Belgen de zege na een heel sterke laatste half uur. Vooral de laatste treffer was van grote schoonheid na een razendsnelle counter. Terugkomen van twee doelpunten achterstand was veel landen de afgelopen jaren niet meer gegeven. In 1970 was het Duitsland voor de laatste keer die dat lukte, toen het won van Engeland: 3-2. De Duitsers hadden daarvoor wel verlening nodig. 


 Lees ook: Brazilië is uniek, Mexico gruwelt van achtste finales


België verloor in 2016 voor de laatste keer, destijds was Spanje op bezoek in Brussel met 0-2 te sterk voor de Belgen, maar de sterke ongeslagen reeks blijft doorgaan. Voor Japan was de uitschakeling bijzonder zuur. Nooit wisten de Japanners de kwartfinale te bereiken, want in de vijf voorgaande deelnames aan het WK was tweemaal de achtste finale het hoogst haalbaar. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner