03.07.2018 17:55

Zweden evenaart kunststukje uit '94 tijdens mijlpaal

Voor het eerst sinds 1994 heeft Zweden zich geplaatst voor de kwartfinale van het Wereldkampioenschap. De Scandinavische ploeg versloeg in de achtste finale tegenstander Zwitserland, door een treffer van Emil Forsberg: 1-0. 

Zwitserland bood wel wat hulp bij het doelpunt, want revelatie Manuel Akanji veranderde het schot van Forsberg flink van richting. Voor Zweden was het achtste finale-duel een fraaie mijlpaal, want het land speelde tegen de Zwitsers de vijftigste interland ooit op een WK. Slechts tien andere landen bereikten de mijlpaal eerder dan de Scandinaviërs. Nederland is één van deze landen en staat nu op gelijke hoogte met Zweden, want speelde in de geschiedenis van het WK eveneens vijftig wedstrijden. 


 Lees ook: Brazilië is uniek, Mexico gruwelt van achtste finales


De 1-0 overwinning betekende eveneens wederom een clean sheet voor de Zweedse doelman Robin Olsen. Ook tegen Zuid-Korea (1-0) en Mexico (3-0) kregen de Zweden ook geen doelpunt tegen. In totaal hield Olsen dus driemaal de nul, het meest van alle keepers tijdens het WK, samen met twee andere sluitposten. De laatste keer dat Zweden de nul hield in een wedstrijd in de knock-outfase van het WK was tijdens het toernooi in eigen land in 1958 tegen Rusland: 2-0.

De drie keepers met de meeste clean sheets dit WK – 3 wedstrijden:

  • Fernando Muslera (Uruguay)
  • Alisson (Brazilië)
  • Robin Olsen (Zweden)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner