03.07.2018 11:00

Talentvolle Duitser met weinig bagage naar AZ

Henri Weigelt heeft er niet voor gekozen een binnenlandse stap te maken. De Duitse centrale verdediger transfereert namelijk naar AZ Alkmaar, waar de twintigjarige een contract heeft getekend voor vier seizoenen. Weigelt volgt Simon Cziommer, die elf jaar geleden de laatste Duitser was in dienst van AZ.

De mandekker komt over vanuit de 2. Bundesliga, waar hij de afgelopen jaren de clubkleuren van Arminia Bielefeld verdedigde. De overgang naar AZ is redelijk verrassend, daar hij volgens Duitse media ook in de belangstelling stond van enkele clubs uit de Bundesliga. Weigelt maakte nog niet al te veel vlieguren ondanks zijn status als talent, want sinds zijn debuut op 17 maart 2017 kwam hij sporadisch in actie op het tweede niveau.

Statistieken Weigelt in de 2. Bundesliga:

  • Wedstrijden: 10 duels (7 basisplaatsen)
  • Doelpunten: 0 goals


 Lees ook: De 25 duurste transfers van 2018/2019


AZ is flink bedrijvig op de transfermarkt, want Weigelt is alweer de zesde nieuwe speler in Alkmaar. Vince Gino Dekker (Ajax), Mauro Savastano (Ajax), Rody de Boer (SC Telstar), Bergsma (Ajax) en Marko Vejinović (Feyenoord) gingen hem voor. Eerder deze transferperiode zag de club al Wout Weghorst vertrekken naar de Bundesliga. Hij tekende bij VfL Wolfsburg, terwijl AZ een bedrag van ruim tien miljoen euro toucheerde. Daarmee is Weghorst op Vincent Janssen na de duurste verkoop uit de geschiedenis van de Alkmaarders.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner