09.07.2018 11:45

Russen domineren top vijf meest gelopen km's dit WK

Ondanks een matige voorbereiding en een zeer laag verwachtingspatroon was gastland Rusland één van de verrassingen dit Wereldkampioenschap. In de kwartfinales stopte het avontuur voor de ploeg van Stanislav Cherchesov.

Wie de statistieken in de gaten heeft gehouden, weet waar de grootste kracht lag van dit Rusland. De spelers liepen namelijk ontzettend veel kilometers, blijkt uit de officiële cijfers van wereldvoetbalbond FIFA. Zo veel dat de complete top vijf van alle spelers dit WK bestaat uit Russen. Vooral Roman Zobnin spant de kroon, met in totaal 63 kilometers in de benen na 510 minuten voetbal. Het gat met nummer twee Mário Fernandes is groot: bijna acht kilometer.  

 De vijf spelers met de meeste kilometers dit WK:

  1. Roman Zobnin (Rusland) – 63 kilometer
  2. Mário Fernandes (Rusland) – 55,1 kilometer
  3. Aleksandr Golovin (Rusland) – 54,8 kilometer
  4. Ilya Kutepov (Rusland) – 53,1 kilometer
  5. Sergey Ignashevich (Rusland) – 53 kilometer


Lees ook: 58% van halve finale-spelers komt uit Premier League 


Sergey Ignashevich, de nummer vijf van de lijst, is een opvallende verschijning. De 38-jarige centrale verdediger, die nog geen minuut miste dit WK, liep hij 53 kilometer. Dat is meer dan de grootste kilometervreters van de overige halvefinalisten dit WK: N'Golo Kanté (51,6), Luka Modric (50,8), Thomas Meunier (46,5) en Jordan Henderson (45,1) liepen bij lange na niet zo veel als Ignashevich en de andere Russen uit de top vijf. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner