09.07.2018 16:30

Alle resterende veldspelers kwamen in actie, op één na

Het Wereldkampioenschap zit er bijna op. Er wachten nog vier wedstrijden: de twee halve finales, de troostfinale en de finale. Nog twee kansen voor Adil Rami om binnen de lijnen te komen. Van de tachtig veldspelers die nog in het toernooi zitten is de Franse verdediger namelijk de enige speler die nog geen enkele minuut maakte.


Lees ook: 58% van halve finale-spelers komt uit Premier League 


Rami's landgenoot, Alphonse Aréola (keeper van Paris Saint-Germain), kreeg ook nog geen minuten in de Franse ploeg dit WK, net als andere derde doelmannen van Kroatië, Engeland en België. Om verschillende redenen koos bondscoach Didier Deschamps voor de verdediger van Olympique Marseille en niet voor, volgens vele Franse critici, logischere spelers als Aymeric Laporte (Manchester City) Dayot Upamecano (RB Leipzig), Clément Lenglet (Sevilla FC) of Laurent Koscielny (Arsenal FC).

Rami kreeg dus nog geen speelminuten en als hij tijdens de halve finale en (troost)finale wederom op de bank blijft, keert hij naar huis zonder ervaring op het WK. De recente mondiale eindtoernooien was hij al niet van de partij en dat de nu 32-jarige mandekker er over vier bij Qatar weer bij zal zijn, lijkt uitgesloten met de talentvolle generatie Franse verdedigers. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner