10.07.2018 09:00

Varane hoopt in voetsporen Roberto Carlos te treden

Het einde van het Wereldkampioenschap in Rusland is in zicht. Dinsdagavond treffen Frankrijk en België elkaar voor een plek in de finale, waarin Engeland of Kroatië de tegenstander zal. De Franse verdediger Raphaël Varane kan de opvolger van Roberto Carlos worden. 

Eerder dit seizoen speelde de centrale verdediger van het Franse nationale elftal namelijk ook de finale van de Champions League. In stadion Olimpiyskyi (Kiev, Oekraïne) won De Koninklijke met 3-1 van Liverpool FC. Varane was destijds basisspeler en kan bij een zege op de Belgen vanavond de negende speler worden die in één seizoen het WK en de Champions League wint én minuten maakt in beide finales. De laatste speler was Roberto Carlos in 2002. De linksback won eveneens met Real Madrid het miljardenbal (2-1 van Bayer Leverkusen) en het WK met Brazilië (2-0 van Frankrijk).

Voor België kan het vanavond een uniek moment worden, als het Frankrijk weet te verslaan. Onze zuiderburen speelde namelijk nog nooit de finale van het WK. In 1986 bereikte de ploeg de halve finale, tot op heden de beste prestatie van de Rode Duivels. Tijdens de persconferentie sprak sterspeler Kevin De Bruyne nog zijn vertrouwen uit over het verdere verloop van het toernooi voor de Belgen.


Lees ook: 58% van halve finale-spelers komt uit Premier League 


"Ik was niet arrogant toen ik een jaar geleden zei dat we wereldkampioen wilden worden. Je moet die ambitie tonen. Je kan geen toernooi winnen als je er zelf niet in gelooft. We kijken enorm uit naar de wedstrijd: het is een halve finale op het WK. Ik ben er ontspannen bij." In het verleden troffen Frankrijk en België elkaar tweemaal op het WK, beide keren (in 1938 en 1986) wonnen de Fransen. België is daarentegen wel de enige ploeg die dit WK alle wedstrijden wist te winnen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner