16.07.2018 11:30

Ronaldo's cumulatieve bedrag op één na hoogste ooit

De transfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus werd dinsdag wereldkundig gemaakt door de ploeg waar hij negen seizoenen voor speelde: Real Madrid. Een kleine week later ondergaat de vedette de medische keuring en is hij officieel Juventus-speler. De Spaanse ploeg toucheert met de overgang van de Portugees liefst honderd miljoen euro.

Daarmee is de nu 33-jarige superster nog duurder dan toen hij arriveerde in de Spaanse hoofdstad. In de zomer van 2009 verliet hij Manchester United voor een bedrag van 94 miljoen euro, waarmee hij op dat moment de duurste speler ooit werd. Je zou zeggen dat er op een aanvaller van ruim in de dertig een flinke afschrijving zit, maar in het geval van één van 's werelds beste ooit is dat niet het geval. 

Het is de derde overstap die Ronaldo maakt waarvoor geld is betaald. In 2003 verliet hij namelijk geboorteland Portugal, toen betaalden The Mancunians negentien miljoen euro voor de vleugelaanvaller. Als we de drie verschillende transfersommen bij elkaar optellen, komen we uit op een duizelingwekkend cumulatief bedrag van 213 miljoen euro. Slechts van één speler is het totaalbedrag hoger dan die van Ronaldo: Neymar. 

De vijf spelers met de hoogste cumulatieve transfersom ooit: 

  1. Neymar – 310 miljoen euro (2 transfers)
  2. Ronaldo – 213 miljoen euro (3 transfers)
  3. Mbappé – 180 miljoen euro (1 transfers)
  4. Di María – 179 miljoen euro (4 transfers)
  5. Ibrahimović – 196 miljoen euro (7 transfers)

In een statement lichtte Ronaldo zijn keuze toe en bedankte hij het publiek van Real Madrid. "Ik heb geweldige ploeggenoten gehad op het veld en in de kleedkamer. Ik heb de warmte van het publiek gevoeld en samen hebben we drie keer op rij de Champions League gewonnen en vier keer in de laatste vijf jaar. Op persoonlijk vlak heb ik het genot gehad vier keer de Gouden Bal te mogen winnen en drie keer de Gouden Schoen. Dat allemaal bij deze geweldige club.

Ik voel alleen maar enorme dankbaarheid voor de club en voor de stad. Ik kan alleen maar iedereen bedanken voor de liefde en steun die ik gevoeld heb. Maar ik geloof dat de tijd is aangebroken om een nieuw avontuur in mijn leven aan te gaan. Dat is waarom ik de club gevraagd heb mijn vertrekwens te accepteren. Ik volgde mijn gevoel en ik vraag iedereen, zeker de supporters, om me te begrijpen."

Met de transfer van Ronaldo naar Juventus is de superster ook direct de duurste dertiger ooit. Vorig seizoen scherpte Leonardo Bonucci nog het record aan, door voor 42 miljoen euro van Juventus naar AC Milan te transfereren. Dat record is nu voor meer dan het dubbele alweer uit de boeken gewerkt door de Portugees. 

Top vijf duurste dertigers ooit:

  1. Ronaldo (33): Real Madrid → Juventus: 100 miljoen euro
  2. Bonucci (30): Juventus → AC Milan: 42 miljoen euro
  3. Nainggolan (30): AS Roma → Internazionale: 38 miljoen euro
  4. Batistuta (31): Fiorentina → AS Roma: 36,1 miljoen euro
  5. Modeste (30): 1. FC Köln → Tianjin Quanjian: 29 miljoen euro

Alle genoemde transferbedragen zijn afkomstig van Transfermarkt en exclusief bonussen en variabele kosten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner